AIM radionica curs online

Noutăți

Belogradchik, Bulgaria – o cetate desprinsă, parcă, dintr-o poveste, așezată în mijlocul unor formațiuni stâncoase spectaculoase. (Galerie foto)

Situată pe pantele nordice ale Munților Balcani, aproape de orașul Belogradchik din nord-vestul Bulgariei, Cetatea Belogradchik, cunoscută și sub numele de Cetatea Kaleto, este cel mai vizitat obiectiv turistic din zonă, alături de Stâncile de la Belogradcik. Cetatea este așezată la poalele unei formațiuni de roci spectaculoase. Unele dintre stânci ajung până la 200 de metri înălțime, iar cele care servesc drept zid pentru cetate sunt de 70 de metri înălțime.

Ceatea există din secolele 1 – 3 d.Hr., fiind construită de romanii care au realizat mai multe drumuri prin peninsula balcanică. Misiunea cetății Belogradchik era una simplă: avea rolul de a controla și păzi drumul de invadatori. Zidurile au o grosime de peste 2 metri și măsoară până la 12 metri înălțime. Cetatea are o suprafață totală de 10.000 mii de metri pătrați, iar de-a lungul timpului a fost folosită inclusiv de bizantini sau otomani. În secolul al XIV-lea, țarul bulgar de la Vidin, Ivan Stratsimir, a extins vechea cetate, construind garnizoane fortificate în fața stâncilor masive, construcția devenid astfel una dintre cele mai importante cetăți din regiune. Cetatea Belogradchik a continuat să fie folosită în scopuri militare și defensive până în secolul al XIX-lea. Ultimele bătălii date aici au fost în timpul războiului sârbo-bulgar din 1885.

Astăzi, ea este un foarte atrăgător obiectiv turistic. Motivele sunt cât se poate de întemeiate, după cum puteți vedea și în galeria foto de mai jos:

belogradchik-fortress-12 belogradchik-fortress-22 belogradchik-fortress-32 belogradchik-fortress-42 belogradchik-fortress-56 belogradchik-fortress-62 belogradchik-fortress-82

Belogradchik

Belogradchik 2

Belogradchik 3

belogradchik-fortress-92

sursa: http://www.amusingplanet.com/2016/02/the-belogradchik-fortress-bulgaria.html

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Belogradchik, Bulgaria – o cetate desprinsă, parcă, dintr-o poveste, așezată în mijlocul unor formațiuni stâncoase spectaculoase. (Galerie foto)

  1. cetățeanul tulburat // 8 mai 2018 at 22:50 // Răspunde

    Interesantă poziționarea stâncilor, pare a fi un trunchi de piramidă care a fost erodat timp de milioane de ani…
    Ar merita cercetată zona cu un LIDAR…oare romanii au venit cu bolțarii după ei să construiască cele ziduri?!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii