Noutăți

Bazin olimpic de standarde europene într-un sat din Cluj

  •  
  •  
  •  

Sâncraiu este satul de reședință al comunei cu același nume din județul Cluj, ținutul etnografic Țara Călatei. În 1968, satul Zam si Sâncraiu au fost unite sub numele de Sâncraiu.

Pe lângă satul Sâncraiu care este reședința comunei Sâncrai, comuna mai are în alcătuire și satele Alunișu, Brăișor, Domoșu și Horlacea. Este una din cele 14 localități care au creat o zonă fără GMO din județ.

De curând, comuna Sâncraiu poate să concureze cu importante puncte turistice din străinătate prin darea în folosință a unui bazin semi-olimpic construit din fonduri europene, singurul bazin de înot din judet, dintr-o localitate din mediul rural.

Bazinul de înot se află în incinta Școlii gimnaziale ”Ady Endre” Sâncraiu și a fost inaugurat în luna martie 2021.

Piscina are o lungime de 25 de metri și o lățime de 10 metri, este dotată cu vestiare pentru bărbați, femei și persoane cu mobilitate redusă în conformitate cu standardele UE.

Proiectul în valoare de aproape 750.000 de euro a fost implementat de consiliul local cu finanțare de la Consiliul Județean, din subvenții proprii  și din fonduri guvernamentale”, a declarat pentru bzc.ro, inspectorul general școlar Cluj, Marinela Marc.

Acest bazin le permite elevilor, dar și celorlalți localnici să participe la activități sportive.

Investiția va spori potențialul turistic al localității, comuna Sâncraiu fiind un reper important pe harta turistică a zonei, vizitată de numeroși turiști, în special din străinătate, care sunt atrași de calitatea serviciilor oferite de pensiunile agroturistice cu specific local”, a mai spus Marinela Marc.


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii