AIM radionica curs online

Noutăți

Bazele militare rusești din Siria au fost atacate cu “ROIURI” de drone militare. Este pentru prima dată în istorie când se petrece așa ceva!

Adevarul.ro: Rusia aruncă cu acuzaţii în toate direcţiile în încercarea de a descifra cine anume a atacat baza aeriană Khmeimim şi baza navală Tartus din Siria cu ajutorul unor drone improvizate, ghidate de dispozitive GPS – în ceea ce pare a fi primul atac coordonat de acest tip din istorie.

Niciuna dintre cele 13 drone încărcate cu obuze nu şi-a atins ţinta – forţele ruse au respins aceste atacuri cu ajutorul rachetelor anti-aeriene sau prin interceptarea lor cu ajutorul echipamentelor de război electronic, preluând astfel controlul lor direct. În plus, aceste atacuri au venit la mai puţin de o săptămână după un atac asupra unei baze aeriene din Siria în care doi soldaţi ruşi şi-au pierdut viaţa şi mai multe avioane militare au fost avariate.

Mass media din Rusia a prezentat pe larg imagini cu atacul forţelor ruse asupra satului Muazzara, de unde au fost lansate atacurile cu drone, susţinând că autorii acestora au fost eliminaţi. După cum relatează publicaţia The National Interest, Moscova pare a crede că grupurile militante din Siria din spatele acestor atacuri au beneficiat de asistenţă din partea unor alte state, inclusiv de imagini şi informaţii provenite de la sateliţii de spionaj. Mai mult, Moscova a insinuat că Statele Unite, Turcia şi Ucraina ar fi fost implicate în aceste atacuri.

drone 2

Oficiali ruşi au prezentat publicului dronele folosite în aceste atacuri

„Este imposibil ca aceste drone să fi fost dezvoltate într-un mod improvizat”, a declarat Gen. Maior Alexander Nokikov, şeful Biroului Şefului de Stat Major al armatei ruse pentru Dezvoltarea Vehiculelor Aeriene Autonome, în data de 11 ianuarie. „Aceste drone au fost dezvoltate şi folosite de către experţi cu abilităţi speciale dezvoltate în ţările ce produc şi utilizează în mod sistematic UAV (drone)”.

„Pentru ca dronele să poată lansa/utiliza armamentul cu care au fost dotate este nevoie de un software special”, a continuat Nokikov. „Grupările militanţilor ar fi trebuit să primească coordonatele exacte ale ţintelor lor şi să ţină cont de numeroşi parametri precum altitudinea, viteza de zbor, direcţia şi viteza vântului  – pentru ca aceste drone să fie eficiente”. În concluzie, grupările militanţilor din Siria au capabilităţi tehnice dincolo de aşteptările Kremlinului, iar Rusia nu acceptă posibilitatea ca aceştia să-şi fi dezvoltat asemenea capabilităţi în mod independent.

Citeste mai mult: adev.ro/p2iz3b


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Bazele militare rusești din Siria au fost atacate cu “ROIURI” de drone militare. Este pentru prima dată în istorie când se petrece așa ceva!

  1. cetățeanul tulburat // 14 ianuarie 2018 at 15:33 // Răspunde

    Trăim pe planeta bandiților, cine altcineva putea trimite cele drone?! …guvernul din umbră!
    Ieri au fost speriați locuitorii din Hawaii cu atac nuclear! Cine lansase anunțul că cineva undeva a apăsat “din greșeală” un butonaș?! …guvernul din umbră…ca răspuns pentru că Trump și Putin le-au desființat bau-baul ISIS…În Siria și Irak nu mai există “teroriști”…
    Viața pe planeta asta e o mare minciună! Lumea trăiește în amenințare, birocrație-corupție și sărăcie. Totul este dictat!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii