Noutăți

Bazat pe refracţia luminii, primul scut de invizibilitate funcţional a fost demonstrat de o companie canadiană (VIDEO)

  •  
  •  
  •  

Numit Quantum Stealth şi livrat de o companie canadiană cu nume la fel de pompos – Hyperstealth, materialul ieftin de fabricat, flexibil şi doar puţin mai gros decât o coală de hârtie poate ascunde obiecte de diferite dimensiuni modificând direcţia luminii, astfel încât obiectul camuflat dispare efectiv din peisaj.

Concepută pentru a funcţiona cel mai bine atunci când observatorii se află la distanţă mai mare, camuflarea are unghi de acoperire relativ mare, rămânând eficientă şi dacă observatorul se află în mişcare (ex. la volanul unei maşini).

În plus, difracţia luminii se face pe mai multe lungimi de undă, acoperind inclusiv spectrul infraroşu în care lucrează camerele de termoviziune.

Spre deosebire de exemplele din filmele SF, camuflarea obţinută prin schimbarea direcţiei de propagare a luminii nu afectează doar obiectul ascuns, ci deformează şi fundalul din jurul acestuia.

Privind de aproape, un observator poate sesiza imediat peretele creat, dar fără a discerne ce se află în spate.

Însă de la distanţă mai mare, şansele ca prezenţa unui obiect ascuns să fie descoperită scad considerabil, fapt ce recomandă produsul Quantum Stealth pentru aplicaţii militare, ca înlocuitor pentru clasica prelată în culori de camuflaj.

Sursa: Go4it


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on Bazat pe refracţia luminii, primul scut de invizibilitate funcţional a fost demonstrat de o companie canadiană (VIDEO)

  1. ăsta era bun cand eram copii si ne jucam “ascunsea” sau “pitulușu” cum ii mai spune prin Ardeal

    :))))

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii