Noutăți

Băutura alcoolică aproape intactă, veche de 2.200 de ani, descoperită într-un vas chinezesc

Arheologii chinezi au descoperit un mormânt vechi în provincia Shaanxi din China care conține, printre altele, un cazan de bronz sigilat umplut cu lichior vechi de 2.200 de ani. Mass media de la Beijing informează faptul că băutura, una dintre cele mai vechi descoperite vreodată pe Pământ, datează din timpul dinastiei Qin (221 – 206 î.Hr.). S-a constatat că vasul de bronz conține 300 ml  dintr-o substanță lăptoasă de culoare galben-albă, obținut prin tehnici de fermentație.

Alcoolul a rămăs conservat de-a lungul mileniilor, deoarece sigiliul de pe vas, confecționat din fibre naturale, este intact în ciuda trecerii timpului. Oamenii de știință efectuează acum teste suplimentare pentru a determina ce ingrediente ar fi fost folosite pentru a face lichiorul dar și pentru a înțelege mai bine cum se prepara această băutură în acele timpuri îndepărtate.

Urme de vin, bere și lichior vechi au fost găsite în întreaga lume, dar cel mai vechi alcool cunoscut vine din satul chinez Jiahu, unde arheologii au descoperit un tip de miere de orez cu o vechime de 7.000 de ai. Analizele au arătat că substanța a fost obținută prin fermentarea orezului, a strugurilor și a mierii. Alcoolul nu a fost consumat în același mod ca și astăzi. De fapt, în acea vreme, alcoolul era văzut ca un ingredient medicamentos important. În afară de reducerea stresului, acesta este un antiseptic și, în doze mai mari, are efecte anestezice.

bronze-vessel

sursa: http://www.ancient-origins.net/news-history-archaeology/would-you-try-ancient-liquor-found-inside-2200-year-old-chinese-vessel-021849?nopaging=1

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii