Noutăți

“Băile” în nisipul fierbinte. Tratamentul inedit la care se supun egiptenii pentru scăpa de problemele de sănătate

  •  
  •  
  •  

Între iulie și septembrie, în timpul celor mai fierbinți luni ale anului, când temperatura medie se ridică la aproximativ 37 de grade la umbră, oameni din tot Egiptul merg pentru a se „scălda” în nisipul fin din vestul Egiptului. O sesiune de tratament durează în medie 15 minute, iar medicii homeopati locali susțin că o săptămână de scăldat în nisipul fierbinte poate vindeca bolnavii de reumatism și artrită sau chiar de infertilitate și impotență. Tradiția a fost înființată de berberi, poporul indigen al Africii de Nord.

Pentru a-și face efectul din punct de vedere terapeutic, scăldatul în nisip trebuie efectuat în jurul amiezii, când Soarele se află pe cea mai înaltă poziție pe cer, iar aerul este foarte uscat și greu de respirat. Pacienții sunt duși într-un loc prestabilit în deșert, unde își scot hainele înainte ca un Siwan experimentat să-i îngroape până la gât în nisip. După 10-15 minute, sunt scoși și mutați rapid într-un cort din apropiere, care are același efect ca o saună. După tratamentul din deșert, pacienții sunt duși la o casă pentru a se răcori și odihni, întregul proces fiind extrem de obositor pentru întreg organismul.

siwa-sand-bath-11[6] siwa-sand-bath-6[6]

În toate aceste zile de tratament, oamenii nu au voie să facă duș sau să stea la Soare în pielea goală. De asemenea, trebuie să consume doar băuturi calde și mâncare caldă. În ultima zi a tratamentului, pacienții primesc un masaj relaxant cu ulei și oțet pentru a ajuta la închiderea porilor deschisi. Costul tratamentului costă între 300 și 400 de lire egiptene (38 până la 51 dolari) pe zi, care include cazare și hrană.

siwa-sand-bath-4[2] siwa-sand-bath-3[2] siwa-sand-bath-2[2]

sursa: Reuters / Community Times / Lonely Planet Egypt / Avax News

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii