Noutăți

Baia do Sancho – una dintre cele mai frumoase plaje de pe mapamond. Sau poate chiar cea mai frumoasă!

Vara a trecut, dar tot am rămas cu ceva! Ne-a mai rămas dorul de plajă, de soare și de apa sărată. Doi ani la rând, plaja Baia do Sancho a obținut primul loc între cele mai frumoase plaje ale lumii. Peisajul insular și puritatea albastră a apei oceanului te trimit de îndată cu gândul la un rai pământesc. Frumusețea sa pură este (și sperăm că va rămâne) neafectată de aspectele neplăcute observabile pe orice plajă supraaglomerată.

bds2

Plaja Sancho Bay constituie o zonă mai izolată a principalei insule din arhipelagul Fernando de Noronha. Este o arie protejată, care se vizitează (de fapt se vizionează) cel mai frecvent cu ajutorul ambarcațiunilor care opresc la o anume distanță de țărm, spre a nu vătăma formațiunile de corali aflate la mică distanță de suprafața apei.

În Brazilia, aceste ape sunt categorisite drept cele mai prielnice pentru scufundări (poate și datorită faptului că sunt calde chiar și la adâncime), în cadrul cărora turiștii admiră incredibila diversitate a faunei și florei marine. În intervalul anual dintre ianuarie și iulie, care constituie perioada în care broaștele țestoase își depun ouăle, vizitatorilor nu le e îngăduit, între orele 18,00 și 6,00, accesul în zonă.

bds-1

 

Fernando de Noronha este un arhipelag format din 21 de insule, fiind situat la circa 350 km de Brazilia, în Oceanul Atlantic. Insulele sunt, de fapt, vârfuri ale unor munți aflați în cea mai mare parte sub apele Atlanticului. Numele insulei principale se trage de la Fernando de Noronha, liderul unei expediții portugheze desfășurate la începutul secolului XVI.

Fiecare turist trebuie să achite, la sosirea pe arhipelag, o taxă pentru protecția mediului. Valoarea taxei nu-i prea mare. Exact cât trebuie pentru a nu ține turiștii la distanță. Prețurile și taxele mari pun turiștii pe fugă mai abitir decât ar putea-o face vreodată rechinii!

bds-4

baia-do-sancho

Autor: Tomi Tohăneanu

Sursa informatii: riotimesonline.com/

Surse foto: www.destenaire.com, todaysinfo.net/, www.flickr.com/, www.crashonline.gr/, www.global-travels.net


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii