Noutăți

Backstuga, cabanele îngropate în pământ din Suedia (galerie foto)

Într-o pădure din sudul Suediei, încă mai există o mică cabană parțial îngropată în pământ. Acest tip de casă este cunoscută în Suedia drept “backstuga”, care înseamnă într-o traducere liberă “cabana de pe deal”. Aceste construcții nu sunt foarte întâlnite astăzi, dar în secolele XVI-XVII, unii dintre cei mai săraci oameni din regiune trăiau în astfel de locuințe. Multe backstugas aveau doar o singură cameră și erau adesea construite pe un deal. Aveau trei pereți din lemn, în timp ce dealul servea ca al patrulea perete al casei. Stilul de construcție era comun în sudul și sud-vestul Suediei, unde lemnul era foarte scump.

Oamenii care locuiau în aceste locuințe erau numiți backstugusittare. Cabanele erau construite în mod obișnuit pe terenuri nefertile, pe terenul comun al satului sau pe cel al parohiei. Cei care locuiau în astfel de locuințe nu plăteau taxe și nici nu aveau vreo meserie anume, cei mai mulți câștigându-și pâinea muncind cu ziua pentru familiile bogate.

Timpurile s-au schimbat și odată cu îmbunătățirea vieții din Suedia, multe dintre aceste cabane au fost abandonate. Cabana prezentată în acest fotografii se află lângă orașul Småland. A fost construită la începutul anilor 1800, iar familia care deține terenul a restaurat-o și a inclus-o în circuitul turistic, oricine putând să petreacă o vacanță binemeritată în mijlocul naturii, departe de agitația orașului, trăind astfel o experiență inedită.

backstuga-13 backstuga-85 backstuga-75 backstuga-102 backstuga-36 backstuga-92

sursa: familysearch.org Amusingplanet.com

sursa foto: voiceofnature.tumblr.com

Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii