Noutăți

Avionul spion “Dragon lady” iese la pensie

  •  
  •  
  •  

Timp de 60 de ani avionul spion U-2 al armatei americane, cunoscut sub denumirea de “Dragon lady”, iese la pensie după misiunile avute în războiul rece (zburând deasupra Uniunii Sovietice, Chinei şi Vietnamului). A participat şi în misiuni secrete din timpul crizei din Cuba, războaielor din Irak şi Afganistan.

Programele de cercetare şi dezvoltare avansate ale companiei producătoare, urmăresc proiectarea următoarei generații de avioane spion de înaltă altitudine și de lungă rezistenţă.

Un astfel de avion poate zbura timp de 12 ore la o altitudine de două ori mai mare decât a unui avion comercial, atingând viteze de peste 475 mph.

1avion
Noua versiune
, care este cunoscută ca RQX sau UQ2, va fi un succesor opțional. Oficialii au declarat reporterilor, într-o conferinţă la sediul Skunk Works în Palmdale, California, că inginerii au lucrat la proiecte pentru noile avioane spion, care vor combina cele mai bune elemente de la avioanele spion de până acum.

US Air Force nu are cerințe formale pentru un succesor al avionului U-2 și nu a lansat un interval de timp pentru când ar trebui să intre în posesia noului spion aerian, dar oficialii armatei americane au declarat că urmăresc evoluţia noilor avioane propuse.

2avionfoto: o aeronavă opțională pentru a înlocui avionul U-2

Motivul pentru care U2 este retras din activitate pare să fie faptul că guvernul american nu își mai poate permite să susțină financiar atât avionul U2 cât şi supravegherea cu rază lungă de acţiune realizată de drona numită Hawk Global.

traducere şi adaptare: Mădălina Corina Diaconu

sursa: dailymail.uk, euronews

 

 

 


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii