Noutăți

Avioanele de luptă ale viitorului vor fi controlate de roboți. Primele teste vor începe în jurul anului 2040

 •  
 •  
 •  

Primele detalii din spatele viitorului avion de luptă  sunt copleșitoare și ne dezvăluie un viitor în care inteligența artificială va juca un rol și mai mare în conflictele armate. Aceste aeronave se vor pilota singure, iar pilotul va avea doar rolul de manager al aeronavei putând prelua controlul doar în cazul în care va dori acest lucru. Potrivit celor de la BAE Systems din Marea Britanie, dezvoltatorii proiectului, aceste aeronave vor începe testele cel mai devreme în jurul anului 2040.

Avioanele viitorului nu vor schimba doar cabina de pilotaj ci și experiența de a zbura cu un avion. Piloții vor putea observa mult mai bine zona pe care o survolează, vor primi mult mai multe date de pe câmpul de luptă pentru a putea lua cele mai exacte decizii cu privire la zonele care trebuie țintite. Toate aceste informații vor proveni de la circa 20 de drone inteligente care vor zbura alături de avion și vor fi conectate la computerul de bord.

rs51649_future-cockpit-tsif

Următorul pas este acela de a determina exact de cât de multe informații se va putea ocupa pilotul în orice moment în care se va afla în aeronavă și mai apoi de cât timp are nevoie pentru a trasa inteligenței artificiale sarcinile pe care aceasta din urmă va trebui să le gestioneze”, a declarat Mark Bowman, fost pilot al Forțelor Aeriene Regale și acum șef al operațiunilor de zbor ale BAE.

sursa: https://www.newscientist.com/article/2144601-inside-the-fighter-jet-of-the-future-where-ai-is-the-pilot/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

2 Comments on Avioanele de luptă ale viitorului vor fi controlate de roboți. Primele teste vor începe în jurul anului 2040

 1. Era si evident !
  Corpul uman la curbe , untoarceri ,piruete si viteze foarte mari isi poarde pierde constinta … un avion cu inteligent artificiala nu va avea limitele unui pilot uman , va putea zbura la viteze la care un om isi pierde constinta .

 2. cetățeanul tulburat // 29 august 2017 at 17:49 // Răspunde

  Păi dacă noi nu avem știința dematerializării și în concepția noastră vrem să mergem în linie dreaptă de la punctul A la punctul B oriunde, chiar și în spațiu…e normal să iasă creierul pe nas sau pe ochi dacă vom face la 20 mii de km la oră un stop sau o virare la dreapta…Suntem atât de departe față de alte civilizații, ei au vehicule care se deplasează cu puterea conștiinței oriunde în univers iar noi mânuim volanul, butoane, manșe, timone…alții mai primitivi încă țin hățurile în mâini…

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii