Noutăți

Autostrăzi pentru biciclete în Anglia

  •  
  •  
  •  

Construirea unei autostrăzi pentru biciclete este deja în derulare în Londra, atât în exteriorul orașului cât și în centru. Lucrările au început în aprilie 2015, iar scopul este ca aceste noi șosele speciale să fie mai sigure, mai rapide și mai directe spre și dinspre oraș, dorindu-se a deveni poate unul dintre cele mai bune și eficiente modalități de a merge la lucru.

Autostrada pentru biciclete Est-Vest va trece prin centrul Londrei – de la Lancaster Gate Tower Hill. Planul de definitivare al acestui traseu este programat pentru sfârșitul verii 2016. O altă rută va fi construită după aceasta și va ajunge până la Acton.

Aceste noi căi de acces rutier vor avea două sensuri de circulație, mai mult spațiu pietonal cu trotuare lărgite, insule de trafic, stații de autobuz și treceri de pietoni îmbunătățite.

Boris_3504732bprimarul Londrei pe bicicletă

Boris Johnson, primarul Londrei, un biciclist convins, a declarat că “acesta este, probabil, unul dintre cele mai dificile lucruri pe care le-am făcut. Acest lucru a cauzat o mulțime de supărări, în special cu colegii din parlament cărora le place să călătorească cu mașina.”

Autostrada are o lungime de 1,4 kilometri și oferă un “traseu ciclist prietenos pentru toate vârstele”. La ora de vârf a traficului, pe această autostradă pot merge mai mult de 750 de cicliști folosind culoarele segregate dedicate, de pe prima autostradă pentru bicicelete din Anglia, care s-a deschis în urmă cu trei săptămâni. Vor fi în total cinci astfel de tronsoane specializate în capitala britanică.

“Încercăm să terminăm construcția cât de repede putem”, a declarat primarul Johnson. ” Acesta va fi un lucru minunat pentru Londra și acesta este doar începutul unui program masiv.” Boris Johnson speră ca succesorul său ca primar să păstreze această campanie pro bicicliști-cicliști. “Este vital să putem scoate oamenii din mașini, să decongestionăm traficul londonez și să sporim astfel programele personale de fitness, mersul pe jos și cu bicicleta.”

first-eastbound-bus-cs2-stop-bypass
Traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu
Surse: telegraph.co.uk


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on Autostrăzi pentru biciclete în Anglia

  1. Am circulat o saptamana prin Londra cu bicicleta si aceste bike superhighway sunt absolut superbe. Strabat orasul dintr-o parte in alta si iti permit sa ajungi aproape la orice destinatie pe bicicleta, pe drumuri pentru bicicleta. Biciclistii sunt rari, insa. Daca ar fi mai multi s-ar aglomera, pistele au dimensiunea similara cu banda pentru biciclete de pe Calea Victoriei din Bucuresti.
    In plus exista si drumuri doar pentru biciclete, prin parcuri si de-a lungul canalelor, se numesc greenways. Pentru biciclisti este un vis frumos devenit realitate. Sigur se poate si la noi, in timp, cu vointa si pasiune pentru un lucru bine facut.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii