Noutăți

Autonomia ”Ținutului Secuiesc” respinsă de Consiliul Europei, dar realizată, pas cu pas, de „binomul” PSD-UDMR

Articol preluat din bilunarul CERTITUDINEA (disponibil în toată țara, în chioșcurile de ziare, sau în magazinul LUPUL DACIC, deschis în Centrul Vechi al Bucureștiului, pe strada Smârdan nr 28): Respingerea, de către Consiliul Europei, a cererii de autonomie a așa-zisului Ținut Secuiesc este o știre din 2015 care n-a prea fost dezbătută în media românească, deși viza însăși existența României ca „stat național, suveran și independent, unitar și indivizibil” (Constituția României, Art.1.1). Iar decizia Consiliului Europei a fost și continuă să fie ignorată, cu un tupeu sfidător, atât de guvernul Ungariei, cât și de struțo-cămila politică UDMR. Zic „struțo-cămilă” pentru că, pe de o parte, este un ONG cu statut de partid, iar pe de altă parte pentru că servește interesele Ungariei dar este subvenționată de statul român.

Să reluăm pe scurt istoria acestei respingeri. Cererea de arbitraj pentru autonomia „Ținutului secuiesc”, solicitată de mai multe consilii locale din județele Covasna, Harghita și Mureș, a fost respinsă, la Strasbourg, de Comisia de monitorizare a Congresului Puterilor Locale și Regionale (CPLRE) al Consiliului Europei, motivul fiind, conform declarației Ludmilei Sfîrloagă (președinta delegației României la acest congres), că „nu este de competența Congresului și a Consiliului Europei” și că, prin urmare, „tema trebuie dezbătută în țară și nu la instanțele europene”.

Cele 47 de consilii locale din județele Covasna, Harghita și Mureș, care solicitaseră sprijinul Consiliului Europei în vederea obținerii autonomiei „Ținutului secuiesc” au fost reprezentate la Strasbourg, printre alții, de către președintele Consiliului Județean Covasna, Tamas Sandor, și primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad.

“Dezbaterea a fost una foarte aprinsă, la aceasta participând membri din Franța, Italia, Finlanda, Portugalia și Republica Moldova (…). Chiar dacă prezența unui grup de aproximativ 20 de persoane de naționalitate maghiară, condus de șefa delegației Ungariei la CPLRE, a creat presiune asupra membrilor Comisiei, președinta delegației naționale a României, d-na Ludmila Sfîrloagă, a reușit, prin intervenția sa, argumentată și hotărâtă, să obțină respingerea atât a arbitrajului cerut de reprezentanții „Ținutului secuiesc”, cât și a posibilității ca acest Congres să trimită o misiune de monitorizare în România. Acest demers a avut sprijinul celorlalți membri ai delegației României”, se menționa în comunicatul de presă transmis către AGERPRES de către secretariatul delegației României la Congres.

Consiliul Național Secuiesc ceruse, în 2014, celor 153 de consilii locale din județele Covasna, Harghita și Mureș, să adopte câte o hotărâre în care să solicite crearea unei regiuni administrative autonome cu denumirea „Ținutul secuiesc”, care să fie ulterior înaintată Guvernului și Parlamentului României, forurilor europene și internaționale.

La solicitarea acestuia, 47 de consilii locale din cele trei județe au adoptat proiectul de hotărâre privind autonomia, însă hotărârile au fost atacate în instanță de către Prefecturi pe temei de nelegalitate (crearea unei regiuni autonome pe criterii etnice contravine Constituției României).

Se pare însă că lui Viktor Orban și lui Kelemen Hunor puțin le pasă de Uniunea Europeană, preferând siajul lui Vladimir Putin. Dar la fel de puțin (dacă nu cumva chiar mai puțin) îi pasă și Guvernului României, care conlucrează la greu cu „struțo-cămila” UDMR, care aplică în mod trădător și pervers, chiar… hotărârea Consiliului Europei: „tema trebuie dezbătută în țară și nu la instanțele europene”. Și iată că tema nu doar se dezbate, ci se și rezolvă. Intern. Cum? Conform proiectului „Trianon 100”. De cine? De „binomul” PSD-UDMR.

Miron Manega

certitudinea 7

Căutați nr 7 al ziarului CERTITUDINEA în toate chioșcurile de ziare din țară și la magazinul LUPUL DACIC din Centrul Vechi al Bucureștiului, pe strada Smârdan nr 28


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

3 Comments on Autonomia ”Ținutului Secuiesc” respinsă de Consiliul Europei, dar realizată, pas cu pas, de „binomul” PSD-UDMR

  1. Atilla rex Dacorum // 8 februarie 2018 at 13:01 // Răspunde

    Dar Romania nu a tinut promisiunile declaratiei din 1918 Blaj . (fpatul ca nu a tinut se poate declara nul declaratia si adunarea)
    1- Deplină libertate națională pentru toate popoarele conlocuitoare. Fiecare popor se va instrui, administra și judeca în limba sa proprie prin indivizi din sânul său și fiecare popor va primi drept de reprezentare în corpurile legiuitoare și la guvernarea țării în proporție cu numărul indivizilor ce-l alcătuiesc.
    2-Egală îndreptățire și deplină libertate autonomă confesională pentru toate confesiunile din Stat.

    • Toate aceste drepturi exista! Romania acorda mult mai multe drepturi minoritatilor decat Ungaria! Asa ca nu mai exagerati! In Romania ungurii nu sunt românizați. În Ungaria procesul de maghiarizare a fost intotdeauna o politica de stat! Romania nu a avut niciodata MANUALE DE ROMÂNIZARE, Ungaria a avut… MANUALE DE MAGHIARIZARE. Deci, despre ce vorbim?

  2. Deh ! Asta e o dedicatie speciala pentru cei care au votat PSD-ul pentru ca astia erau patrioti, romani verzi, nu alta, din aia care stau protapiti in fata ungurilor si se iau la tranta cu multinationalele ! ,,Mandru ca sunt roman”, nu-i asa? Comunisti tampiti si fatarnici, mincinosi pana in maduva oaselor !

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii