Noutăți

Autobuzul capabil să transporte simultan până la 1.400 de pasageri

  •  
  •  
  •  

O companie chineză a lansat recent cel mai nou design pentru un autobuz revoluționar, capabil să decongestioneze traficul în marile metropole ale lumii. Proiectul ”Tranzit Explore Bus” sau TEB, a fost prezentat la începutul acestei săptămâni la o expoziție de profil ce a avut loc la Beijing. Autobuzul lung de 60 de metri este capabil să transporte până la 1.400 de pasageri, cu o viteză medie de 60 km/h, și nu va fi deranjat în trafic de niciun alt autovehicul.

Dacă se va ajunge la producerea sa, acesta ar putea înlocui aproximativ 40 de autobuze convenționale. Din moment ce este proiectat pentru a fi alimentat cu energie electrică, un singur astfel de autobuz are potențialul de a economisi și peste 800 de tone de combustibil anual, reducând totodată și emisiile de carbon din atmosferă. Potrivit agenției chineze de știri Xinhua News Agency, câteva orașe și-au exprimat deja interesul în dezvoltarea tehnologiei, mai ales că se estimează că un asemenea autobuz ar costa mult mai puțin decât o garnitură de metrou.

Primul astfel de autobuz este deja în lucru. Acesta va circula pe străzile orașului Changzhou, estul Chinei, undeva după sfârșitul lunii iulie a acestui an. China a depășit Statele Unite ale Americii în ceea ce privește piața de autoturisme, încă din 2009. Din păcate și aici, ca și în alte zone ale lumii, infrastructura rutieră nu s-a dezvoltat la fel de repede ca numărul de mașini înmatriculate, ceea ce a dus la o îngreunare a traficului în principalele metropole. Numai anul trecut au fost tranzacționate în China 21 de milioane de autoturisme.

sursa: iflscience.com

traducere și adaptere: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii