Noutăți

Autobuzul capabil să transporte simultan până la 1.400 de pasageri

O companie chineză a lansat recent cel mai nou design pentru un autobuz revoluționar, capabil să decongestioneze traficul în marile metropole ale lumii. Proiectul ”Tranzit Explore Bus” sau TEB, a fost prezentat la începutul acestei săptămâni la o expoziție de profil ce a avut loc la Beijing. Autobuzul lung de 60 de metri este capabil să transporte până la 1.400 de pasageri, cu o viteză medie de 60 km/h, și nu va fi deranjat în trafic de niciun alt autovehicul.

Dacă se va ajunge la producerea sa, acesta ar putea înlocui aproximativ 40 de autobuze convenționale. Din moment ce este proiectat pentru a fi alimentat cu energie electrică, un singur astfel de autobuz are potențialul de a economisi și peste 800 de tone de combustibil anual, reducând totodată și emisiile de carbon din atmosferă. Potrivit agenției chineze de știri Xinhua News Agency, câteva orașe și-au exprimat deja interesul în dezvoltarea tehnologiei, mai ales că se estimează că un asemenea autobuz ar costa mult mai puțin decât o garnitură de metrou.

Primul astfel de autobuz este deja în lucru. Acesta va circula pe străzile orașului Changzhou, estul Chinei, undeva după sfârșitul lunii iulie a acestui an. China a depășit Statele Unite ale Americii în ceea ce privește piața de autoturisme, încă din 2009. Din păcate și aici, ca și în alte zone ale lumii, infrastructura rutieră nu s-a dezvoltat la fel de repede ca numărul de mașini înmatriculate, ceea ce a dus la o îngreunare a traficului în principalele metropole. Numai anul trecut au fost tranzacționate în China 21 de milioane de autoturisme.

sursa: iflscience.com

traducere și adaptere: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii