Noutăți

Dictatura vaccinurilor: Australienii vor pierde bani la fiecare 2 săptămâni dacă nu își vaccinează copiii. Autoritătile de la Canberra vor reține în mod constant bani din indemnizația de creștere a celor mici, până când aceștia sunt vaccinați

Guvernul australian și-a modificat legile referitoare la vaccinare, în încercarea de a-i forța pe părinți să meargă cu copiii la doctor pentru ca aceștia să fie vaccinați. Potrivit unei ordin al ministrului serviciilor sociale, Dan Tehan, din această lună, părinții care nu-și vaccinează copiii vor pierde o parte din indemnizațiile de creștere a celor mici, la fiecare două săptămâni. Oamenilor li se vor opri câte 21 dolari americani din indemnizație, la fiecare două săptămâni, și pentru fiecare copil care nu a făcut vaccinurile obligatorii pentru vârsta sa.

În 2015, guvernul australia a încetat să mai acorde derogări de la vaccinare pe motive religioase. De asemenea, în diverse state australiene a intrat în vigoare o politică “No Jab, No Play”, care împiedică copiii nevaccinați să participe la centrele educaționale sau sportive. În consecință, din 2016, și până acum, au fost vaccinați 246 000 de copii, iar rata de imunizare în țară a crescut până la 92,2%. Însă autoritățile vor să crească și mai mult această rată, mai ales că mai multe organizații care militează împotriva vaccinării, în special din zona Queensland, au început să-și dezvolte propriile centre de zi și echipe sportive pentru copiii nevaccinați, nemaiavând nevoie de cele ale statului. Pentru a contracara fenomenul, autoritătile de la Canberra s-au decis să lovească acolo unde îi doare cel mai tare pe oameni, și anume la buzunar. Potrivit lui Tehan, această schemă de reținere a unei părți din indemnizație va oferi “un memento constant pentru părinți de a-și menține imunizarea copiilor lor la zi”.

Politicile de vaccinare variază în întreaga lume, însă în ultima perioadă legi tot mai aspre au fost aprobate pentru a-i forța pe părinți să accepte vaccinarea celor mici. În SUA, de exemplu, este obligatoriu ca copiii să primească o serie de vaccinuri, în caz contrar aceștia nu vor mai putea să meargă la școală.

sursa: http://www.iflscience.com/health-and-medicine/australia-fine-parents-twice-month-fail-vaccinate-kids/
traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

3 Comments on Dictatura vaccinurilor: Australienii vor pierde bani la fiecare 2 săptămâni dacă nu își vaccinează copiii. Autoritătile de la Canberra vor reține în mod constant bani din indemnizația de creștere a celor mici, până când aceștia sunt vaccinați

  1. Cosmin Maris // 8 august 2018 at 18:07 // Răspunde

    Desi sunt impotriva vaccinarii, o organizatie care iti da tie bani si are anumite reguli, gen, daca nu iti vacinezi copilul, pierzi bani, au dreptul dupa mine ca sa isi faca propriile lor criterii de cine va primi indemnizatie.

  2. Nu este dictatura vaccinurilor, sunt politici responsabile de sanatate publica. Ar trebui sa vedem cum arata nu 1 copil paralizat de poliomielita, ci 100 sau 1000… si apoi sa multumim Cerului (sau oamenilor de stiinta?…) pentru aparitia vaccinurilor.

  3. Extraordinar astia ne omoara cu zile.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii