Noutăți

Aurel Truță este primul român care ajunge PRIMAR ÎN SPANIA. Care este povestea sa de succes?

Acum 17 ani, românul Aurel Truță părăsea Alba Iulia, pentru a lucra în străinătate. Ajuns în vestul Europei, a lucrat pe rând, în domeniul construcțiilor, agriculturii sau în restaurante. Astăzi, după ce Aurel Truţă a intrat în cel de-al patrulea deceniu de viață, se poate spune că n-a lăsat vremea să treacă în zadar și că, mai mult, ne reprezintă țara cu cinste acolo unde se află acum, în Peninsula Iberică.

Conaționalul nostru a ajuns la conducerea administrației locale într-o comună din însorita Spanie. Nu este o comună prea mare. Are doar 111 suflete și 28 de km pătrați, dar importantă este încrederea care i s-a acordat în acea mică comunitate care, de când a avut loc alegerea sa, a mai crescut cu 13 membri. Aurel Truță este cel dintâi primar de origine română din „Țara conchistadorilor”.

Comuna în care românul are calitatea de edil-șef se află în partea de nord a țării. Mai înainte de a se muta în regiunea Palencia, Aurel Truță a deținut un bar, pe nume Apulum. Ulterior, după ce a fondat o societate în domeniul construcțiilor, care a realizat diferite lucrări de-a lungul și de-a latul provinciei Palencia, românul și-a făcut un (re)nume bun, prin calitatea lucrărilor prestate.

b

De altfel, și-a achiziționat și o locuință în acea zonă care, după cum mărturisește, l-a atras prin asemănarea cu plaiurile mioritice. În anul 2015 i s-a propus să participe la alegerile locale, din partea unei formațiuni politice. Bucurându-se de încrederea și prețuirea localnicilor, românul a reușit să dobândească numărul cel mai mare de voturi, în Paramo de Boedo.

Să nu-și închipuie cineva că funcția de primar pe care o ocupă conaționalul nostru conferă deținătorului său consistente beneficii, așa cum se întâmplă, la noi, chiar și în comunele mici! Se impune precizarea că Aurel Truță nu este plătit pentru munca sa – care presupune prezența la sediul autorității locale cel puțin o zi pe săptămână sau pentru responsabilitățile pe care și le asumă. Totodată, societatea sa de construcții nu mai poate presta lucrări pentru autoritățile publice spaniole.

Toți votanții săi au fost cetățeni spanioli. Comuna a avut de câștigat prin faptul că l-a ales, întrucât românul s-a dovedit un bun gospodar. Edificiile aflate în patrimoniul unității administrative au fost renovate iar locurile de joacă pentru copii și rețeaua comunală de apă au trecut, deja, prin acțiuni de reabilitare.

Să-i urăm succes în continuare. Și să auzim despre cât mai mulți români care fac cinste țării și poporului nostru peste hotare!

a

Autor: Tomi Tohaneanu

Surse: ziarulunirea.ro, adevarul.ro, specialarad.ro

Imagini: Facebook


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii