Noutăți

Aur pentru România la Salonul de Inventică de la Varşovia și o posibilă “revoluție” pe piața internațională

Invenția cercetătorilor români este pe cale de a revoluționa piața de profil mondială! Pasta de dinți ecologică premiată cu aur la Salonul Internațional de Inventică de la Varșovia, este produsul cel mai bine primit de comisiile de premiere, clasându-se pe primul loc şi la Salonul de inventică de la Sevastopol, urmând a fi prezentată în Croaţia, Republica Moldova şi Taiwan.

11698670_473537396143318_5195577853556253199_nfoto: iwis facebook

La ediția de anul acesta a salonului de la Varșovia (IWIS), au participat 15 țări cu nu mai puțin de 400 de invenții prezentate. Evenimentul a fost organizat în Sala Mare de la Universitatea de Tehnologie din Varșovia, în perioada 12 – 14 octombrie. Lotul României a fost reprezentat de inventatori de la Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iaşi, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” şi Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi.

Pasta de dinți ecologică prezentata de români, a atras atenția prin combinația produselor naturale pe care se basează obținerea ei: mentă, busuioc, levanţică, scorţişoară şi coajă albă de ou, orez şi spirulină.

În cadrul aceluiași salon de la Varşovia, lotul României a mai primit două medalii de argint şi bronz, şi medalia Marie Curie pentru invenţii în domeniul chimiei.

logo_b

Salonul Internațional de Inventică de la Varșovia (IWIS) este organizat în colaborare cu Oficiul de Brevete polonez și Universitatea de Tehnologie din Varsovia. Partenerii salonului au fost Ministerul Științei și Învățământului Superior, Ministerul Economiei, Federația Internațională a Asociațiilor inventatorilor, Asociația Inventatorilor din Europa, Agenția Poloneză pentru Dezvoltarea Întreprinderilor, Consiliul Federației institutele de cercetare și  Fedrația Poloneză a Asociațiilor de Inginerie.

Salonul este cel mai mare eveniment de gen din Polonia și unul dintre cele mai mari din Europa, având ca principii inovarea și inventivitatea.  Aceste invenții oferă o imagine de ansamblu a evoluțiilor tehnice, unele dintre ele fiind deja utilizate în practică. În fiecare an, salonul de la la Varșovia este însoțit de cursuri și seminarii cu privire la drepturile de proprietate intelectuală și acordarea de brevete.

11403134_473537376143320_5813697084521330857_nfoto: iwis facebook

reportaj de Mădălina Corina Diaconu

sursa: tvr.ro, iwis.polskiewynalazki.pl

 

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on Aur pentru România la Salonul de Inventică de la Varşovia și o posibilă “revoluție” pe piața internațională

  1. Ok ok, pasta de dinti eco, romani, medalie de aur. Dar de unde cumparam pasta de dinti?

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii