Noutăți

Aur pentru invenția lui Remi Rădulescu la Geneva… și nimic în România

Remi Rădulescu, un inventator de 57 de ani din Timişoara, este unul dintre românii care au participat anul acesta la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva şi care s-au întors acasă cu 28 medalii, dintre care 18 de aur. Invenţia sa – un dispozitiv mecanic de închidere a gazelor în cazul producerii unui seism puternic – a fost distinsă cu o medalie de aur şi două premii speciale. Astfel, şi-a înscris în palmares a opta medalie de aur obţinută numai în cadrul acestei competiţii. Dar cele peste 40 de premii pe care le-a obţinut de-a lungul timpului şi în cadrul altor concursuri nu i-a dus pe linia de producţie a unei mari companii nici măcăr una dintre numeroasele sale invenţii, publică ziarul gândul.info.

p1020621foto: gândul.info

Lucrările inginerului timişorean au obținut, la şase ediţii ale prestigiosului Salon de Invenţii şi Inovaţii de la Geneva, medalii de aur şi premii speciale. Invenția premiată anul acesta este una nu foarte costisitoare. Pentru a produce un singur exemplar, ar fi nevoie doar de câteva sute de euro.

“Invenţia sa a fost apreciată de juriu pentru că funcţionează independent de o sursă de curent electric spre deosebire de ventilele clasice care devin nefuncţionale în cazul unui seism. În plus, s-a dovedit un dispozitiv de o mare precizie şi având costuri de producţie mici, în cazul în care o companie va fi interesată de invenţia sa.”(gândul.info)

”Avem aici un dispozitiv mecanic pentru închiderea gazelor. Da, în acest moment gazul este întrerupt, această forță, această bilă în mișcare creează un impuls mecanic și dispozitivul închide trecerea gazelor spre zonele afectate de cutremur”, a declarat Remi Rădulescu pentru digi24.

Din păcate, nici o companie de gaze din România nu a fost atrasă de mecanismul creat de inventatorul premiat. Nici această invenție și nici altele nu stârnesc interesul oficialităților românești. Inginerul timișorean caută acum investitori străini pentru a-și vinde ideile altor țări!

foto37foto: tion.ro

Absolvent al Institutului Politehnic şi al Universităţii de Ştiinţe Economice, Rădulescu spune că este pasionat de invenţii încă de când era tânar, dar nu a găsit timp pentru asta decât mai târziu. Astfel, prima sa invenţie a realizat-o în 2002. Este vorba despre o baterie solară care încălzeşte apa pentru consumul menajer, care s-a bucurat de mare succes şi pe care o comercializează şi astăzi. Odată pornit pe acest drum, timişoreanul a mai inventat un concentrator parabolic, un sistem portabil detector exhaustor pentru gaze, un distilator solar cu recuperator de căldură, o instalaţie pentru tăiat sloiuri de gheaţă, precum şi o instalaţie pneumatică pentru scuturat pomii, dispozitive premiate în mai multe rânduri în cadrul saloanelor de invenţii de la Geneva, Nurenberg şi Bruxelles, dar şi la alte concursuri interne şi internationale. Pasionat de sport, Rădulescu a inventat şi două jocuri – Hipball şi Rembal -, pentru primul dintre acestea primind prima sa medalie de aur la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva, în 2010, notează gândul.info.

surse: gândul.info, digi24, tion.ro


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

4 Comments on Aur pentru invenția lui Remi Rădulescu la Geneva… și nimic în România

 1. As vrea un site sau o rubrica in care sa fie contabilizate toate inventiile romanesti, cu tot cu numele si adresa inventatorului.

 2. Pasztai Zoltan // 6 septembrie 2015 at 11:04 // Răspunde

  Bravo , succes pe mai departe !
  E ceva normal ca la tine in tara sa nu fii nici bagat in seama !!
  Am si eu unele studii , a aparut ca si Marca la OSIM “” step by step spre viitor cu ladita Zoly “” o ladita care se poate folosii extraordinar multifunctional ( au sesizat si cei din strainatate )
  dar la noi , tot ??? a ramas ptr multi chiar si la OSIM …zp
  E bine ca reusim sa mai ajutam semenii – asta ma mai incurajeaza altceva Nu …! la nois stiinta si gandirea este ( pe unde va la periferia societatii ), iar persoanele sunt vazuti CIUDATENII !! zp

 3. Felicitari, Remi Radulescu! felicitari, Pasztai Zoltan! Cum arata o ladita Zoly? La ce-i buna?

 4. Felicitari sincere! Suntem falosi cu omul destept din Banat. Si apoi, mai este si timisorean de omenie! Doamne ajuta! Sa te bucuri cu sanatate de creatiile tale!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii