Noutăți

AUR pentru geneticieni – Au fost descoperite ouă de dinozaur cu tot cu embrion, care datează de acum 70 de milioane de ani

  •  
  •  
  •  

Ouă de dinozaur cu embrioni în interiorul lor, ce datează de acum 70 de milioane de ani, au fost descoperite de oamenii de știință din Argentina. Descoperirea a fost făcută la 160 km nord-vest de orașul Neuquén din Argentina. Această descoperire ar putea oferi indicii prețioase despre evoluția acestor reptile gigant care în trecut stăpâneau planeta.

Descoperirea, care a fost raportată acum câțiva ani de către un fermier local, a fost făcută publică în această săptămână în cadrul unei conferințe organizate de o echipă a ministerului pentru istorie și arheologie al Argentinei. Deși suntem încă departe de crearea unui „Jurassic Park”, experții susțin că studierea ouălelor o să le ofere indicii prețioase în această direcție care pare utopică, cel puțin în prezent.

Argentina-Dinosaur-Eggs

“Auca Mahuevo este un loc unde ouăle dinozaurilor apar în cuiburi, iar în jurul lor rămășițe ale unor animale care au mâncat ouăle. Site-ul a fost o mlaștină care în acel moment a fost acoperită de un strat de apă și noroi, lucru care a dus la protejarea și conservarea sa pentru milioane de ani”, a declarat directorului Patrimoniului Cultural Neuquén, Claudia Della Negra.

Din punct de vedere istoric, primele rămășițe de dinozaur au fost descoperite la începutul secolului al 19-lea. Termenul este un cuvânt compus din cuvintele grecești deinos, care înseamnă într-o traducere liberă de groaza și sauros, care înseamnă șopârlă.

Dinozaurii au fost animale vertebrate care au dominat ecosistemele terestre pe o perioadă de aproximativ 160 de milioane de ani, prima dată apărând pe planeta noastră cu aproximativ 220 de milioane de ani în urmă, la sfârșitul perioadei triasice. Modul în care aceștia au dispărut rămâne un mister, cea mai acceptată teorie fiind cea conform căreia Terra ar fi fost lovita de un meteorit acum circa 65 de milioane de ani.

sursa: ancient-code.com

sursa: .express.co.uk


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on AUR pentru geneticieni – Au fost descoperite ouă de dinozaur cu tot cu embrion, care datează de acum 70 de milioane de ani

  1. Sa vediti acum jurrasic park …

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii