Noutăți

Au “înconjurat” Pământul pe jos. Unii dintre puținii oameni care se pot mândri cu o asemenea realizare

Dave Kunst a fost prima persoană (verificată) care a făcut o călătorie de 23.255 Km pe jos în încercarea de a “înconjura” Pământul. Începând din iunie 1970, Dave, însoțit de fratele său John, au plecat într-o călătorie care l-a purtat prin Europa, America de Nord, Asia, Orientul Mijlociu și din nou în Europa. Din păcate, John Kunst a fost împușcat și ucis de bandiți în Afganistan, în timpul acestei aventuri, însă Dave nu a renunțat la călătoria sa, dorind ca efortul și sacrificiul fratelui său să nu fie în zadar. Acesta mers în total 23255 Km în doar 4 ani.

1

Steve Newman a trecut prin 20 de țări și a mers pe jos în jur de 24140 km în timpul călătoriei sale, tot de patru ani. Acesta și-a încheiat „plimbarea” în anul 1987.

2
În anul 2003, la vârsta de 57 de ani, Rosie Swale-Pope a efectuat o cursă similară. Expediția sa în jurul lumii a avut și un caracter social, aceasta a dorit să atragă atenția asupra problemelor de sănătate cauzate de cancer. Rosie a mers pe una dintre cele mai dificile rute de călătorie trecând prin Rusia, Alaska, Canada, SUA continentală, Groenlanda, Islanda și Marea Britanie.
3

De la Tierra Del Fuego până la cel mai nordic punct din Alaska, George Meegan a parcurs 30608 Km în 2425 de zile (1977-1983). Acesta deține recordul pentru cea mai lungă plimbare neîntreruptă, prima și singura plimbare care acoperă toată emisfera vestică și cele mai multe grade de latitudine acoperite vreodată pe jos.
4

Expediția lui Karl Bushby a început în anul 1998 și a durat 14 ani, timp în care a străbătut peste 57936 de Km, trecând prin America de Sud și America de Nord, Siberia, Asia de Sud, Oceania, Africa și Europa.

5
sursa: https://matadornetwork.com/bnt/seriously-slow-6-travelers-who-walked-around-the-world/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii