Noutăți

Au descoperit vechii egipteni America? Dovezile indică faptul că aceștia aveau acces la tutun și coca, plante care creșteau în acele timpuri doar dincolo de ocean

  •  
  •  
  •  

Există numeroase teorii conform cărora Christopher Columbus nu a fost primul străin care a ajuns pe continentul american. Printre teoriile invocate sunt enumerate posibilele expediții realizate de vikingi, chinezi, greci și romani ca primii oameni ai lumii vechi care au atins acest continent. Acum, noi dovezi sugerează că vechii egipteni fuseseră în America undeva la începutul anului 1000 î.Hr..

Cercetătorul german dr. Svetla Balabanova, care studiază rămășițele mumificate ale egiptenei Henut Taui, membră a clasei conducătoare egiptene, a descoperit faptul că această mumie conține urme de nicotină și cocaină. Neîncrederea în aceste constatări a condus la ipoteze alternative, de exemplu, că testele au fost contaminate sau că mumia este un fals, însă aceste idei au fost respinse de teste suplimentare, rămășițele fiind autentice.

Rezultatele au fost deosebit de surprinzătoare, având în vedere că plantele de tutun și de coca, care se găseau numai în America în acele timpuri, nu au fost exportate în străinătate până în epoca victoriană, în secolul al XIX-lea. Cum ar fi putut vechii egipteni să aibă aceste plante dacă nu din America? Și dacă le-au luat din America, cum au „îmblânzit” oceanul cu 3.000 de ani în urmă?

O serie de descoperiri arheologice au arătat că egiptenii erau stăpâni ai mărilor. În jurul anului 1477 î.Hr., regina Hatshepsut a finanțat o expediție misterioasă în landul Punt, Germania de astăzi. Potrivit documentelor, cinci nave, fiecare măsurând aproximativ 21 de metri, și având la bord 210 bărbați, aur, copaci și animale exotice care se găsesc numai de-a lungul coastei Africii și a Peninsulei Arabe, au pătruns în Atlantic și au înconjurat Europa, ancorând undeva pe țărmul Mării Nordului.

Apoi, în 2011, o serie de descoperiri remarcabile pe coasta Mării Roșii au dovedit abilitățile egiptene în navigație. Arheologii care au excavat o lagună uscată, cunoscută sub numele de Mersa Gawasis, au descoperit urme ale unui port vechi, folosit pentru ambarcațiunile care străbăteau oceanele lumii. În interiorul unei serii de peșteri artizanale au găsit cherestea, unelte, ancore de calcar, vâsle, covoare de stuf, cedru și rămășițele celor mai vechi nave maritime descoperite vreodată, ceea ce oferă încă o dovadă a priceperilor egiptenilor în navigație.

Alte dovezi ale unei călătorii egiptene spre America provin dintr-o descoperire intrigantă, dar neconfirmată, în Regiunea Marelui Canion din America. Potrivit ziarului Arizona, pe 5 aprilie 1909, doi exploratori finanțați de Insitutul Smithsonian au găsit o varietate de artefacte egiptene, inclusiv tablete cu hieroglife în peșteri. Cu toate acestea, Institutul Smithsonian nu a vorbit niciodată presei despre aceste descoperiri, evitând un răspuns clar. O astfel de descoperire ar fi oferit dovezi solide despre o călătorie egipteană în America, dar poate că este de nedorit pentru unii să rescriem cărțile de istorie și să modificăm ceea ce s-a întipărit în conștiința colectivă, și anume faptul că Cristofor Columb a descoperit America în 1492.

sursa: https://www.theepochtimes.com/curious-history-ancient-egyptians-may-have-traded-with-the-new-world_358318.html?photo=2
sursa: https://www.ancient-code.com/cocaine-mummies-us-history/
traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

2 Comments on Au descoperit vechii egipteni America? Dovezile indică faptul că aceștia aveau acces la tutun și coca, plante care creșteau în acele timpuri doar dincolo de ocean

  1. Sau invers americanii nativi sa fi ajuns un Africa.

  2. In Brazilia s-a descoperit o inscriptie cioplita in piatra de granit cu litere feniciene in care autorii spun ca vin ďintr-o tara al carei rege se numeste Canaan si ca nu s-au mai putut intoarce de unde au venit. Asta inseamna aproape 3000 BC.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii