Noutăți

Au descoperit cosmonauții de pe statia spațială viață de origine extraterestră? Microorganismele de pe exteriorul ISS care îi intrigă pe cercetători

 •  
 •  
 •  

Bacterii vii au fost descoperite pe exteriorul Stației Spațiale Internaționale, iar acestea ar putea fi de origine extraterestră, potrivit inginerul rus Anton Shkaplerov. Acesta a declarat că microorganismele nu erau la lansarea ISS în 1998 și cel mai probabil au ajuns în jurul stației din spațiu.

După ce testele inițiale de la bordul stației orbitale au arătat că sunt inofensive pentru oameni, acestea au fost aduse pe Pământ pentru a fi studiate mai în detaliu. Astronautul rus, care va efectua a treia călătorie pe ISS în decembrie, în cadrul echipajului expediției 54, a ținut să puncteze faptul că se știe ce fel de microorganisme au ajuns în spațiu de pe Pământ la plasarea pe orbită a statției orbitalee, dar că cele descoperite acum par a avea o provenineță diferită.

“Acestea au venit din spațiul cosmic și s-au așezat de-a lungul suprafeței exterioare. Sunt studiate iar până acum se pare că nu reprezintă niciun pericol. Bacteriile de pe Pamânt au fost aduse accidental pe stația spațială pe tablete, PC-uri și alte materiale care sunt plasate la bord”, a declarat Shkaplerov.

Experimentele anterioare au arătat că bacteriile pot suferi transformări în spațiu, lucru ce îi face pe anumiți cercetători să fie circumspecți cu privire la descoperirea lui Shkaplerov, mulți fiind convinși că și aceste bacterii ajunse pe exteriorul stației sunt de pe Pământ și cel mai probabil au suferit anumite mutații. Dacă sunt sau nu terestre, doar studiile amănunțite vor face lumină în acest caz, rezultatul lor putând foarte bine să ne facă să afirmăm fie că asistăm la prima probă reală a existenței vieții și în alte locuri din Univers, fie doar că încă o dată în plus omul dă dovadă de iresponsabilitate, fiind capabil nu doar să contamineze și polueze Pământul, ci și cosmosul…

sursa: http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-5121695/Have-cosmonauts-alien-life-ISS.html

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

11 Comments on Au descoperit cosmonauții de pe statia spațială viață de origine extraterestră? Microorganismele de pe exteriorul ISS care îi intrigă pe cercetători

 1. Pai, acuma, ma intreb si eu, microrganismele or fi cocotate pe statia orbitala sau statia orbitala o fi descocotata in platourile hollywood in coproductie cu moskfilm?

 2. spitfire,Vrei sa repet? Nu ai vrea sa bei o sticla de vitriol sa te convingi ca e chiar vitriol acolo?
  In viata aia a ta ai stat si te-ai gandit numai la ideea asta?

 3. Apropo amice, acel user e independent. La fel ca multi altii, ce sunt pasionati de astrofotografie. Imi pare rau daca tu gandesti atat de putin!
  Apropo, vad ca ai o mare problema cu NASA! Zici ca l-ai vazut pe necuratu’!
  Oare numai NASA exista pe planeta asta?
  Dar pana la urma iti dau dreptate si mingile de tenis sunt plate! Ne-au mintit astia toata viata!!! Vaaaiii!
  https://i.imgur.com/A06oTMJ.jpg
  Deci cum sa crezi ca sunt rotunde?!

  • Ia d’aci!… Daca tot esti tenace.
   Un interviu de o ora jumate cu un profesor universitar german care a avut curajul sa puna la indoiala ce invatase in scoala si care acum e poreclit noul Tesla.

   https://www.youtube.com/watch?v=xwIJ-URG_P8

   Si mai gasesti multe altele despre el pe you tube sau pe http://www.meyl.eu

   Si nu te grabi sa ma etichetezi, uneori sa fii dilematic este mai sanatos. Iar, cateodata, daca esti d’alu Plesu nu-i chiar asa o dezonoare.

   • Omul asta pe care mi l-ai descris a incercat sa ia ecuatiile lui Maxwell si sa demonstreze niste chestii legate de energia vidului! Se pare ca din cate vad sustine teoria universului electric, intocmai ca Tesla odinioara! Mai stiu de unul indian, care a facut tot ceva asemanator pe teoriile vortexurilor de energie.
    Asta parca era: Paramahamsa Tewari
    http://www.tewari.org
    Totusi nu are nicio legatura cu flatardismul! Tu mi-ai drept exemplu acel profesor, nu stiu inca exact, dar o sa cercetez pe indelete demonstratiile (sunt destul de putine)! Dar, iti repet amice nu are nicio legatura cu flatardismul!
    Dandu-mi acel link, nu arata decat ca te contrazici! Crede-ma, stiinta si tehnologia sunt mana in mana. Chiar si telefonul sau laptopul de pe care scrii in momentul asta nu s-au facut cu apa din cer. Toate unitatile fara de care nu ar functiona in veci se bazeaza exclusiv pe aceste legi descoperite cu mai bine de un secol inainte.
    Mai este unul Keshe care tot asa spune, dar fara nicio dovada matematica ca gravitatia se trage din interactiuni electromagnetice! Doar unul care enunta legea atractiei universale a lui Newton fara a o aplica nu impresioneaza prea mult!
    Si Faraday a demonstrat legatura dintre magnetism si electricitate, respectiv natura electromagnetica a luminii; el a facut-o doar experimental, deoarece nu avusese ocazia sa studieze analiza matematica! Doar datorita lui Maxwell, care era as in calcule matematice s-a reusit confirmarea puternica a acestor legi! Nu pot spune ca e un caz fericit! Ideea e ca unii determina experimental niste lucruri, altii le confirma sau le infirma, dar asta probabil din cauza concluziilor gresite pe care le-au tras cei ce experimenteaza.
    Cand vine cineva si spune niste lucruri, fara o dovada macar de nivel experimental sau matematic isi pierde credibilitatea!

    Observ ca de fiecare data tinzi sa schimbi subiectul! Mai stii imaginea pe care ti-am trimis-o? Nu te-ai uitat la canalul celui ce a postat? Satelitii se vad bine noapte cu ochiul liber. Daca ai un telescop bun, cum au si astia e mult mai bine, ca poti sa-i aduci o dovada clara unuia dintr-asta care e extrem de sceptic!
    Daca tot ai temeri cauta ISS over Sun sau ISS over Moon si o sa gasesti o gramada de poze ale miilor de fotografi amatori!
    Nu ma lua cu NASA, ca nu are nicio treaba cu oamenii astia!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii