Noutăți

Atenţie! Fenomenul El Nino din acest an va fi deosebit de periculos şi va afecta inclusiv România

Cercetători din întreaga lume avertizează că semnele apariţiei fenomenului El Nino, celebru pentru secetele şi inundaţiile declanşate de el, sunt pe cale de a se forma în apele tropicale ale Oceanului Pacific. Biroul de Meteorologie al Australiei susţine că  fenomenul din anul acesta va fi unul cu adevărat de pomină. El Nino apare periodic ca urmare a variaţiilor de temperatură între marile mase de apă oceanice. În prezent, fenomenul este în stadiul de început, însă se pare că are puterea de a provoca variaţii extreme ale climei la nivelul întregii planete, inclusiv în ţara noastră.

Pe baza datelor meteo din ani precedenţi, s-a constatat deci că în anii în care El Nino a avut manifestări extreme, România a fost lovită de veri şi toamne cu temperaturi foarte ridicate şi perioade prelungite de secetă. Cercetătorii americani, afirmau încă din luna aprilie, anul curent că El Nino a sosit deja. Pe de altă parte, meteorologii australieni susţin că fenomenul se va intensifica serios începând cu luna septembrie, dar este încă prea devreme pentru a se pronunţa cu siguranţă asupra efectelor sale.

“Tot ce putem este să spunem este că El Nino de anul acesta nu va fi deloc unul slab ca intensitate. Există mereu dubii cu privire la predictibilitatea meteorologică, dar pe baza datelor obţinute până la ora actuală, putem spune că episodul El Nino care ne aşteaptă ca fi unul substanţial”, declară David Jones, director în cadrul secţiei de monitorizare climatică şi predicţii din cadrul Biroului Australian de Meteorologie.

 

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

4 Comments on Atenţie! Fenomenul El Nino din acest an va fi deosebit de periculos şi va afecta inclusiv România

  1. Dumnezeu aducea ploaia în special pentru păduri și vegetația necultivată de om, care ar putea fi udată prin irigații. Acum dacă nu mai sunt păduri (oare cine e vinovat de asta?) de ce ar mai da ploaia?

  2. am vaga impresie ca acest EL NINO si instalatiile de tip H.A.A.R.P. sunt in stransa conexiune

  3. Este exact fenomenul climatic despre care vorbeam inca din august si care pina in prezent este cel mai intens din ultimul secol… sau ceva de genul acesta. In ceea ce priveste Romania, pot spune ca in zona Transilvaniei va ninge putin sau se va topi rapid imediat dupa ce atinge solul, vinturile ar putea fi mai intense cam peste tot dar mai ales zona sudica… Miercurea Ciuc si Intorsura Buzaului din pacate nu vor fi scutite de temperaturile scazute care se produc acolo aproape fara exceptie, dar in general va fi vreme acceptabila, as spune ca iarna va fi una usoara, dupa care trecerea spre primavara se va face gradat, in anumite ore ale zilelor va fi suficient de cald incit in acele ore din amiezile unor zile de iarna sa ai impresia ca e primavara… Seceta e un lucru serios si va pune unele probleme… Nu cred ca vom avea dificultati prea mari dpv climatic in prima parte a lui 2016… In functie de cit ar mai putea dura acest El Nino, temperaturile verii si durata verii lui 2016 ar putea fi asemanatoare celor din vara lui 2015. Eu m-as bucura sa fie astfel, dar nu va depinde de mine… Din moment ce se anunta seceta inseamna ca nu vom avea ploi si prin urmare nici inundatii. O vreme cu ploi exagerat de intense mi se pare deprimanta si periculoasa mai ales pentru cei care isi pierd casele si animalele in torente nimicitoare. Totul nu e nimic altceva decit un fenomen natural, bazat pe legile naturii, prea putin cunoscute… greu de facut predictii clare. Omul nu are niciun amestec in ceea ce priveste El Nino si/sau alte fenomene climatice de o asemenea magnitudine. Cred ca putem lasa deoparte teoria conspiratiei in acest context.

  4. Dumnezeu htărăște cînd cum și cind trebuie să ploaie,să ningă să fie cald așa că omul să știe tainile lui Dumnezeu natura sa degradat datorită păcatului și neascultări omului de Dumnezeu aceasta e plata păcatului trebuie ca ori cei fiintă (omenească) trebuie să postească să se roage ca bunul și dreptul Dumnezeu să ne ierte și să privească cu mila către noi și Dumnezeu să binecuvintrze întreg pămintul Doamne ajuta

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii