Noutăți

Astronautul celor de la NASA, Peggy Whitson, a devenit cea mai bătrână femeie care a călătorit în spațiu, la 56 de ani…

  •  
  •  
  •  

În vârstă de cincizeci și șase de ani, astronautul american Peggy Whitson deține titlul de cea mai bătrână femeie care a zburat în spațiu, după ce aceasta, împreună cu un echipaj multinațional a pornit la finele săptămânii trecute către Stația Spațială Internațională. Precedentul record aparținea Barbarei Morgan, care avea 55 de ani în 2007, când a fost trimisă în spațiu. Aceasta e a treia misiune spațială pentru doamna Whitson, o biochimistă din Iowa, și a doua oară când e comandantul unei misiuni.

Până în momentul reîntoarcerii pe Pământ, Peggy Whitson va mai depăși un record, devenind astronautul care va acumula cele mai multe zile pe orbita terestră, depășind recordul de 534 de zile stabilit în septembrie de astronautul Jeff Williams. Peggy Whitson a mai fost pe stația spațială în 2002 ca parte a Expedition 5 și in cadrul Expedition 16 derulată în 2008.

“Cel mai important lucru este prietenia care se leagă la locul de muncă și nu cât timp stăm acolo”, a declarat doamna Whitson în timpul unei conferințe de presă dinainte de lansare.

peggyw

sursa: abc.net.au

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on Astronautul celor de la NASA, Peggy Whitson, a devenit cea mai bătrână femeie care a călătorit în spațiu, la 56 de ani…

  1. …ce urat suna : “cea mai batrana”

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii