AIM radionica curs online

Noutăți

Astrofizicienii susțin că pot explica acum originea “megastructurii extraterestre” de pe Steaua Tabby

Oamenii de știință susțin că au o explicație în ceea ce privește misterioasa „megastructură extraterestră” care estompează lumina degajată de Steaua Tabby. Potrivit acestora fenomenul nu s-ar datora unei civilizații extraterestre avansate, ci mai degrabă unei tranziții prin care steaua trece, perioadă care cauzează erupții la suprafață și blochează emisiile de lumină pe care telescoapele noastre le-ar detecta.

“Megastructura misterioasăa fost descoperită pentru prima dată în octombrie 2015, când oamenii de știință au descoperit un model ciudat de lumina care înconjoară steaua numită KCI 8462852. Teorii cu privire la acest fenomen cosmic au invadat internetul –  de la baze spațiale extraterestre și până la roiuri de comete. Astronomii din întreaga lume au încercat să deslușească misterul.

Însă în prezent, o echipă de la Universitatea din Illinois susține că ne-am uitat la problemă dintr-un unghi greșit și o altă perspectivă ne-ar putea da un răspuns destul de solid pentru a înțelege ce se întâmplă pe KCI 8462852.

Echipa a emis ipoteza conform căreia pe stea ar avea loc niște furtuni solare extrem de violente numite tranziţii de fază.

Nu se poate spune cu exactitate ce anume determină aceste variaţii mari de intensitate a luminii, însă aceasta este cea mai bună ipoteză, deoarece este consecventă cu ceea ce se observă”, spune astrofizicianul Ethan Siegel.

sursa: sciencealert.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii