-->

Noutăți

Asteroidul 86666 va trece în acest weekend pe lângă Pământ

Asteroid 86666 (2000 FL10), un asteroid cu un diametru de 3,2 km, va trece în acest weekend pe lângă Pământ. Cei de la NASA confirmă existenţa asteroidului, însă susțin că nu există niciun pericol ca 86666 să lovească Pământul. Acesta se deplasează prin spaţiu cu 64.360 kilometri pe oră.

Conform datelor celor de la NASA, asteroidul a fost depistat de circa 16 ani și a fost inclus în lista de asteroizi care vor trece pe lângă Pământ. Ca de fiecare dată, speculațiile curg pe internet, mai mulți profeți ai Apocalipsei susținând că asteroidul va cădea astăzi în Puerto Rico, iar guvernele ascund acest lucru.

Însă cei care se tem de un eventual impact al unui asteroid cu planeta noastră pot să stea liniștiți, ne asigură cei de la ESA (agenția spațială eruopeană), cel puțin până în 2038, când 2015 RN35, a cărui traiectorie nu a fost încă precis stabilită, va ajunge în apropierea Pământului.

Totuși, atât NASA cât și ESA sunt conștiente de posibilele dezastre generate de prăbușirea unui asteroid mare pe Terra și s-au angajat într-o misiune comună al cărei scop ar fi devierea traseului tuturor asteroizilor ce ar putea intra în coleziune cu planeta noastră…

 

sursa: dailymail.co.uk


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii