Noutăți

Aşteptăm un nou suzeran sau începem lupta de eliberare naţională? Despre România și mafia financiară internațională…

 •  
 •  
 •  

Articol preluat din bilunarul CERTITUDINEA (disponibil în toată țara, în chioșcurile de ziare, sau în magazinul LUPUL DACIC, deschis în Centrul Vechi al Bucureștiului, pe strada Smârdan nr 28): Într-un interviu acord ziarului BURSA, analistul politic Cosmin Guşă ne anunţă că România va cădea în mâinile unui suzeran. Iată câteva dintre ideile pe care le avansează în acest interviu: 1. În ultima vreme, România s-a trezit cu un potenţial geopolitic în creştere exponenţială, dar nu pentru că am avea noi vreun merit ci pentru că aşa „s-au jucat treburile”. 2. Din cauză că am devenit atât de importanţi din punct de vedere geopolitic, în condiţiile în care ţara este prost condusă, am devenit o pradă a marilor puteri, care, deocamdată, nu s-au hotărât, între ele, cine să pună laba pe noi, dar, din zi în zi, România va cădea în mâinile uneia dintre aceste mari puteri, fără să aibă vreun cuvânt de spus, fiind doar chemată să i se comunice decizia luată. Marile puteri la care analistul politic face referire în acest interviu sunt: SUA, Israel, Rusia, China, Germania, Franţa.

Deşi ne spune multe adevăruri dureroase, Cosmin Guşă face şi unele mari erori de interpretare ale statusului actual al României, printre care şi următoarele:

1. Statul românilor nu a devenit important din punct de vedere geopolitic „în ultima vreme”, ca urmare a modului cum „s-au jucat treburile” dintre marile puteri ale lumii contemporane. Statul nostru a avut un mare potenţial geopolitic de la începutul constituirii sale, cu peste două milenii în urmă. Datorită resurselor naturale şi ale celor create de mâinile şi minţile noastre, am fost mereu o pradă mult râvnită de marile imperii ale lumii, mai apropiate sau mai îndepărtate. Statul naţional ne-a fost de mai multe ori sfârtecat şi părţile lui au fost trecute sub suzeranitatea marilor puteri ale vremii, pentru perioade mai lungi sau mai scurte. De fiecare dată, ne-am recâştigat suveranitatea, ne-am reîntregit statul naţional, şi ne-am continuat existenţa ca popor, am continuat construcţia civilizaţiei noastre naţionale.

2. Poporul român a fost, din nou, deposedat de suveranitatea naţională, în urma loviturii de stat din decembrie 1989, pusă la cale şi executată de servicii secrete străine, cu complicitatea conducerii serviciilor secrete româneşti şi a conducerii Armatei Române. În spatele serviciilor secrete străine s-a aflat mafia financiară transnaţională, ademenită de capitalul acumulat de poporul român în timpul regimului comunist, ca şi de capitalul acumulat de toate popoarele trecute prin experimentul comunist. Pierderea suveranităţii naţionale a fost legiferată prin Constituţia adoptată în 1991 şi revizuită în 2003 şi prin întregul sistem juridic creat în baza acestei Constituţii. Statul creat prin Constituţia adoptată în 1991 şi revizuită în 2003 a fost pus în serviciul mafiei financiare transnaţionale şi a fost folosit pentru deposedarea poporului român de capitalul pe care îl acumulase până în anul 1989 şi trecerea acestui capital în proprietatea privată a oligarhilor transnaţionali şi a slugilor puse de ei la guvernarea ţării. Aşa se face că, în prezent, peste 80% din capitalul utilizat în economia românească este controlat de corporaţii multinaţionale, de transnaţionali. Aşa se face că aceiaşi transnaţionali au acaparat şi mai mult de jumătate din teritoriul nostru naţional. Aşa se face că peste jumătate din PIB-ul creat de români în anul 2017, adică peste 90 de miliarde de euro, au fost însuşiţi de aceşti noi propriatari ai capitalului românesc, cea mai mare parte a acestor miliarde fiind transferată în afara ţării, nedeclarată şi neimpozitată.

România este, de mult timp, o colonie. România nu mai poate „cădea în mâinile unui suzeran”, deoarece ea are unul. Se numeşte mafia financiară transnaţională. Este o nouă formă de suzeranitate, de subjugare, de colonialism, de imperialism. Mult mai perfidă şi mai lacomă decât toate formele de subjugare cunoscute de popoarele lumii de-a-lungul istoriei. Acest grup de crimă organizată acaparează capitalurile create de popoarele lumii, prin escrocherii financiare prezentate drept crize financiare, privatizări etc, prin exploatarea cărora storc profituri uriaşe, pe care le folosesc pentru a corupe guvernele, a controla serviciile secrete, pentru a pune la cale lovituri de stat şi războaie, pentru cucerirea pieţelor de desfacere şi a resurselor naturale ale popoarelor.

Există şi o nouă formă de mafie. Grupul criminal nu se organizează numai pentru a-şi însuşi bunurile altora prin încălcarea legii, ci şi, mai ales, pentru uzurparea statului, a puterii de a adopta şi impune legi cu care să-şi însuşească avuţia creată de alţii.

Poporul român nu se află în situaţia de a aştepta ca marile puteri să se hotărască, între ele, care să-i fie suzeran, „care să pună laba pe” el. Poporul român se află în situaţia de a se ridica la luptă pentru a-şi recâştiga suveranitatea naţională, pentru a-şi recăştiga drepturile de proprietate asupra capitalului şi teritoriului naţional, pentru a-şi recâştiga dreptul la prosperitate şi demnitate.

Anul 2018 poate şi trebuie să fie cel în care poporul român îşi va lua înapoi ţara, de care a fost deposedat începând cu nefasta lună decembrie a anului 1989.

Constantin Cojocaru


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

4 Comments on Aşteptăm un nou suzeran sau începem lupta de eliberare naţională? Despre România și mafia financiară internațională…

 1. Acuma intelegeti de ce prin toate smart device-urile este spionat tot poporul?… Si nu doar cel român.
  Pai, pentru ca sa afle baietii cand si cum vrei tu sa-ti iei tara inapoi si cam cu cine te-ai inhaitat pentru asta… Si-ti iau ei fata… cu cate un PP-DD, USR, PMP si ce-o mai urma.

 2. ,,Saraca tara bogata”…

 3. TARA noastra aur poarta, noi cersim din poarta in poarta.

 4. cetățeanul tulburat // 20 februarie 2018 at 6:34 // Răspunde

  Când Ceaușescu a spus despre Pacepa că a fost un trădător…A avut dreptate, nu numai că l-a vândut pe el pentru un sac cu galbeni, ne-a vândut și pe noi poporul! Trist…Dar adevărat!
  Gușă se învârte pe lângă subiect cu explicațiile, multinaționalele sunt uneltele Deep State cu care au cucerit și controlează toate piețele, mai vând și cumpără politicieni patrioți care încă nu cunosc mersurile pe planetă, mai sponsorizează campanii electorale să iasă cine trebuie, mai inventează câte o grupare teroristă cu care elimină anumiți politicieni sau persoane incomode…Nu mai lungesc vorba, viața pe planetă e o mare minciună! Iar paradigma e în schimnare, politica lui Trump este de eliberare a poporului planetar din gheara globalistă, ca fiecare stat să își vadă de pătrățica lui în liniște și pace, unde nu se poate face pace de vorbă bună se va face pace cu forța, free energy este la o aruncătură de băț și noile tehnologii sunt aproape de a trimite umanitatea 500 de ani în viitor. Trump ne povestește că acum e cel mai important moment să fim vii pe planetă. Deși el e în război cu Deep State și are asasinarea pe masă el promite că îi va înfunda pe toți bandiții democrahați/liberali și că au celulele pregătite la Guantanamo.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii