Noutăți

Astăzi, în ziua inaugurării ambasadei SUA la Ierusalim, aramata israeliană a ucis 52 de palestinieni și a rănit alți peste 2.000, în Fâșia Gaza

  •  
  •  
  •  

Știrile ProTv: Zeci de palestinieni au fost uciși de soldații israelieni, luni, în timpul protestelor de la frontieră dintre Israel şi Fâşia Gaza. Violențele au loc în ziua în care este inaugurată ambasada SUA la Ierusalim. Israelul afirmă că trupele sale au folosit muniţie de război pentru a împiedica distrugerea sau spargerea gardului de la graniţa cu Fâşia Gaza.

Peste 2.000 de persoane au fost rănite de focurile de armă trase de forţele israeliene, a mai menţionat Ministerului Sănătăţii din Gaza. Guvernul palestinian acuză Israelul de comiterea unui “masacru oribil”. Zeci de mii de persoane protestează la granița dintre Israel şi Fâşia Gaza, față de mutarea la Ierusalim a Ambasadei SUA din Israel.

CNN: Prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, a apărat acțiunile militare israeliene din Fâșia Gaza, unde mai mult de 50 de palestinieni au fost uciși, luni. “Fiecare țară are datoria de a-și apăra granițele”, a declarat Netanyahu într-un mesaj postat pe Twitter. 

Netanyahu a mulțumit forțelor de securitate israeliene pentru serviciile lor și a spus “suntem în Ierusalim și suntem aici pentru a rămâne”. Vorbind trimisului american în Israel, David Friedman, Netanyahu a mai adăugat: “sunteți privilegiat să deveniți primul ambasador american care să vă servească țara din Ierusalim”.

CNN: Kuweitul a solicitat, pentru marți dimineață, o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite privind situația din Orientul Mijlociu și Gaza.

Citește mai mult: ȘtirileProTv


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii