Noutăți

Asgardia: Prima NAȚIUNE spațială care va fi recunoscută de ONU. Printre viitorii cetățeni îl descoperim și pe românul Dumitru Prunariu

  •  
  •  
  •  

“Asgardia” va deveni prima națiune a civilizației noastre care va “orbita” în spațiu. Acest viitor stat va avea ca scop cercetarea spațiului cosmic și apărarea Pământului împotriva asteroizilor și meteoriților. Grupul din spatele proiectului Asgardia include experți spațiali din Canada, România, Rusia și Statele Unite, iar ambițiile science-fiction, cel puțin la prima vedere, au fost anunțate în cadrul unei conferințe susținute recent la Paris.

Potrivit celor de la Business Insider, experții angrenați în proiect doresc lansarea unui prim satelit robotizat în următoarele 18 luni, ca mai apoi în următorii ani să își dezvolte o stație spațială proprie și permanentă unde oamenii să trăiască, muncească, și aibă propriile reguli, dar și un statut similar oricărui stat independent de pe Pământ.

Asgardia va fi o națiune de sine stătătoare și independentă, precum și un viitor membru al Organizației Națiunilor Unite, cu toate avantajele și obligațiile pe care un asemenea statut le atrage după sine”, a declarat pentru Business Insider Igor Ashurbeyli, unul dintre inițiatorii proiectului.

dmp

Din proiect face parte și cosmonautul român Dumitru-Dorin Prunariu. A participat la misiunea Soiuz 40 din cadrul programului spațial „Intercosmos” și a petrecut în spațiu 7 zile, 20 de ore și 42 de minute. Este de profesie inginer aeronautic. A fost pe rând ofițer inginer în cadrul Comandamentului Aviației Militare, șef al Aviației civile române, președinte al Agenției Spațiale Române, ambasador al României în Federația Rusă, președintele Consiliului de ne-militarizare a spațiului cosmic din cadrul ONU.

Dacă acest proiect independent și destul de amplu va deveni o realitate rămâne de văzut, cert este că omul este din ce în ce mai dornic de a cuceri spațiul cosmic.

sursa: .businessinsider.com/

sursa: .ancient-code.com/
traducere și adaptare: Radu Ungureanu

 


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

4 Comments on Asgardia: Prima NAȚIUNE spațială care va fi recunoscută de ONU. Printre viitorii cetățeni îl descoperim și pe românul Dumitru Prunariu

  1. Ma intreb daca or sa ii lase extraterestrii. Ei nu se intreaba? Banuiesc ca nu 🙂

  2. Un mason in spatiu? O sa fie interesant!

  3. pai oricine poate sa aplice pt a fi asgardian.

  4. Ce e cu ochiul lui Horus pe acea imagine? De ce nu se renunta la atata simbolistica aiurita si mai bine s-ar face ceva concret!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii