Noutăți

Asgardia, prima națiune spațială, și-a ales primul președinte. Care sunt planurile acestuia pentru cucerirea spațiului

Asgardia, prima națiune spațială a omenirii și-a ales la începutul acestei săptămâni, în cadrul unei ceremonii desfășurate la Palatul Hofburg din Viena, Austria, primul său președinte. Noul șef al națiunii este Igor Ashurbeyli, un om de știință rus, miliardar și filantrop. Acesta a depus un jurământ în fața unei săli pline de diplomați, cercetători, ingineri și experți juridici din întreaga lume. Potrivit declarațiilor oficiale, prima națiune spațială dorește să aibă locuitori permanenți pe orbita terestră într-un viitor foarte apropiat și așezări permanente pe Lună în următorii 25 de ani.

“Această zi cu siguranţă va rămâne în analele celor mai importante evenimente din istoria umanităţi. Am stabilit toate ramurile de guvernare. Prin urmare, pot declara cu încredere că Asgardia, prima naţiune spaţială a umanităţii unite, s-a născut oficial. Întreaga istorie a civilizaţiei terestre a demonstrat că omenirea nu este decât o spirală perpetuă de războaie sângeroase şi lupte pentru teritoriu şi resurse. Prin unirea în jurul Asgardiei, partea progresistă a umanităţii poate oferi o alternativă la civilizaţia de pe Pământ înlocuind geopolitica cu politica spaţială.”, a declarat Igor Ashurbeyli în cadrul ceremoniei de investitură.

Asgardia va avea în cel mai scurt timp și un consiliu de miniştri, un parchet general, o administraţie centrală şi o bancă, urmând să emită propria sa monedă, nu pe hărtie, ci o criptomonedă. Luna trecută și-au lansat și primul satelit, care le va oferi servicii de internet și comunicații viitorilor locuitori ai stației spațiale private a națiunii. Numărul celor care au aplicat pentru cetățenia asgardiană pe site-ul autoprocramatei națiuni, a depășit 200.000 de de persoane, dintre care 700 sunt români. Potrivit noului președinte fiecare cetățean va fi nevoit să achite anual o taxă de 100 de euro, precum şi impozite pe venit şi pe afaceri, fonduri ce vor fi folosite pentru proiectele de dezvoltare ale națiunii.

sursa: https://asgardia.space/en/

sursa: http://www.newsweek.com/asgardia-worlds-first-space-nation-inaugurates-head-state-994555

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Asgardia, prima națiune spațială, și-a ales primul președinte. Care sunt planurile acestuia pentru cucerirea spațiului

  1. ,,Bogatia naste putere si puterea,nechibzuinta!”(proverb chinezesc)…he! tacanitii spatiali!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii