Noutăți

Așezare veche de 14.000 de ani descoperită în America de Nord. Cum poate schimba aceasta istoria primei civilizații din Pacificul de Nord

S-a descoperit una dintre cele mai vechi așezări umane din America de Nord. Potrivit primelor investigații, așezarea situată pe insula Triquet, la aproximativ 500 de kilometri nord-vest de Victoria, Canada, are o vechime de circa 14.000 de ani. Cercetătorii spun că au fost descoperite mai multe artefacte în cadrul acestui sit arheologic, iar acestea includ unelte pentru aprinderea focurilor, cârlige de pescuit, dar și sulițe, care datează din perioada ultimei ere glaciare. Aceste obiecte pot oferi informații despre cum a apărut prima civilizație în America de Nord.

Experții spun că urmele satului preistoric au supraviețuit deși locul a fost lovit de două valuri tsunami, unul care a avut loc în urmă cu 6700 ani, și un altul în urmă cu 5.600 de ani.

Am fost atât de fericită pentru această descoperire. Se pare că acești oameni aveau unelte de piatră și știau să facă focul. Interesant, descoperirea se potrivește cu unele legende despre poporul Heiltsuk care ar fi avut asemenea așezări extrem de vechi lângă coastă”, a declarat Alisha Gauvreau, doctorandă în antropologie la University Victoria și cercetătoare la Hakai Institute.

Heiltsuk sau Bella Bella, este un trib de indigeni din regiunea British Columbia. Primul lor contact cu europenii a fost cel mai probabil în 1793, iar numele „Bella Bella“ datează din 1834. Ca multe alte popoare indigene din Pacificul de Nord-Vest, întâlnirea cu europenii a dus la decimarea acestui trib. Urmașii acestui popor vorbesc și astăzi un dialect adaptat al limbii Heiltsuk.

sursa: ancient-code.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu

Ancient-village


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii