Noutăți

Așa va arăta primul restaurant subacvatic din Europa – care va adăposti și un… centru de cercetare. Unde va fi amplasat ineditul obiectiv? (Galerie foto)

Primul restaurant subacvatic din Europa va avea un nume cât se poate de potrivit amplasamentului său. Se va numi „Under” și a fost proiectat de către o societate de profil din Norvegia. Obiectivul va arăta fenomenal și va fi situat în cea mai sudică zonă a coastei norvegiene, în apropierea localității Baly. Clienții ineditului restaurant vor putea admira priveliștea subacvatică în condiții de maxim confort și siguranță, fiind separați de apele reci ale Mării Nordului prin pereți groși de un metru.

Restaurantul va arăta cu totul spectaculos, atât în interior, cât și din afară, atât la suprafață, cât și sub apă. Va avea aspectul unui monolit pe jumătate scufundat. Înaintea clienților restaurantului se va afla o fereastră imensă, lată de 12 metri și înaltă de peste 4 metri, prin care va putea fi observată pe îndelete, în toată splendoarea sa, tainica lume aflată sub valurile înspumate ale mării.

Subacvatic

Vedere de sus

În aceeași clădire sub formă de monolit pe jumătate scufundat se va afla atât restaurantul, cât și un centru de cercetare a vieții marine. Neobișnuita construcție a fost concepută astfel încât să se integreze în mod armonios în lumea subacvatică. De altfel, proiectanții săi speră că pereții exteriori ai structurii vor găzdui colonii vaste de midii.

Fabulosul restaurant norvegian va avea o capacitate de 80-100 de locuri iar dat fiind ineditul aspectului său, precum și impresiile oferite celor ce-i vor trece pragul, se poate spune, cu anticipație, că de clientelă nu va duce lipsă. Ansamblul va fi structurat pe trei nivele: la primul dintre ele se va afla un vestiar, la cel de-al doilea un bar iar la nivelul trei restaurantul. Cât privește meniul, acesta va fi alcătuit cu precădere, așa cum era de așteptat, din produse ale mării.

interior

În afara orelor de program, anumite zone ale restaurantului vor fi rezervate pentru cercetări complexe în domeniul biologiei marine. Proiectantul dezvăluie că oamenii de știință efectua studii în premieră, încercând să afle, de pildă,  dacă peștii pot fi influențați comportamental în sensul dorit de către experimentatori prin folosirea unor semnale sonore. Când va fi gata de a-și primi primii oaspeți restaurantul Under din sudul Norvegiei? Se estimează că în luna februarie sau, cel târziu, în luna martie a anului 2019!

Restaurantul subacvatic

?????????????????????????????????????????????

Surse informații și imagini: www.dailymail.co.uk, cnn.com, www.euronews.com

Autor: Tomi Tohaneanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii