Noutăți

Așa arată vârful unei piramide, sculptat în urmă cu 4000 de ani! Ce dimensiuni are și de la care piramidă provine?

 •  
 •  
 •  

Într-un șantier arheologic din Egipt a fost descoperit un artefact ce are o valoare istorică aparte, dată fiind importanța religioasă atribuită de către vechii egipteni pieselor de acest fel, precum și raritatea acestora. Este vorba despre un vârf de piramidă. Sau, mai bine zis, de un piramidion!

Vârful de piramidă la care facem referire are o vechime de aproximativ patru milenii, fiind cioplit în granit pe la 2000 î.Hr. Artefactul a fost scos la iveală în zona în care se află complexul funerar construit pentru regina Ankhnespepy II (din dinastia a VI-a), situat în necropola Saqqara, la 30 de kilometri de Cairo.

Piramidion

Micul piramidion – piesa ce reprezintă un simbol solar și a fost menită să încoroneze o piramidă egipteană, are o înălțime de 1,3 metri și o latură a bazei de un metru. După examinarea străvechiului artefact, experții au avansat ipoteza că suprafețele sale vizibile au fost, odinioară, poleite cu aur sau cu bronz.

Străvechiul vârf de piramidă a fost descoperit nu departe de locul în care a fost scos la iveală un fragment provenit dintr-un obelisc sculptat spre cinstirea reginei Ankhnespepy II, care prezintă inscripții în care figurează numele acestui important personaj feminin din istoria Egiptului Antic. Fragmentul de obelisc descoperit (partea superioară a obeliscului), reprezintă cea mai mare piesă de acest fel provenită din epoca Vechiului Regat. Se pare că obeliscul, din care lipsește jumătatea inferioară, avea o înălțime de circa 5 metri, atunci când era intact.

Fragment de obelisc

Obelisc

Ankhnespepy II a fost una dintre cele mai importante regine din dinastia a VI-a a Egiptului Antic. Ea a condus efectiv Egiptul, în calitate de regentă, deoarece la momentul în care i s-a încredințat acest rol moștenitorul tronului, Pepy I, avea o vârstă mult prea fragedă pentru a-și exercita prerogativele monarhice.

Locul de veșnică odihnă al reginei Ankhnespepy II a fost descoperit cu ani în urmă. În interior au fost găsite inscripții în care este descrisă ca „regină mamă” și din care reiese că monumentul funerar a fost construit în epoca în care a domnit fiul său. Pe de altă parte, piramidionul recent scos la iveală face parte dintr-o piramidă care, până în momentul de față, n-a fost descoperită. Se presupune că această misterioasă piramidă nu se află prea departe de locul în care i-a fost găsit vârful.

Ankhnespepy II

Varf de piramida

Saqqara

Surse: www.ancient-origins.net, ahram.org.eg

Autor: Tomi Tohaneanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

2 Comments on Așa arată vârful unei piramide, sculptat în urmă cu 4000 de ani! Ce dimensiuni are și de la care piramidă provine?

 1. Nu e acela vârf de piramidă, cum nu sunt eu popă. Un vârf de obelisc ar putea fi, dar nu de piramidă, deoarece este prea mic şi nu are unghiul potrivit. Ar trebui ca latura sa să fie mai mare decât înălţimea.

  Piramida-Keops a avut un vârf de cristal cu înălţimea de 7,266 m. Vârfurile care lipsesc şi de la piramida-Kefren şi de la piramida-Micherinos au toate aceeaşi înălţime egală cu 7,266 m, această măsură încifrând un număr sacru moştenit de la atlanţi. În degete piramidale cei 7,266 m reprezintă 285,79135 degete piramidale, număr încifrat până la obsesie în Piramida-Keops, dar regăsit şi la piramidele de pe întreg Pământul. Astfel coloana de fier inoxidabil de la Delhi măsoară tot 7,266 m, iar templul piramidă IV din Guatemala are înălţimea egală cu de 10 ori cei 7,266 m (72,66 m). În vârful său există un templu de 7,266 m. De asemenea, lungimea la sol a Sfinxului din Egipt este de 72,66 m, iar Soarele de Andezit al dacilor a avut tot 7,266 m. Acum a rămas la 7 m pt că îi lipseşte un brâu care îl împrejmuia, căci acest disc al dacilor nu era o platformă pt oficiat sacrificii zeilor, cum se crede, ci era un astrolab.

  Acest număr egal cu 285,79135 degete apare înscris şi în Piramida Soarelui din Mexic, latura acestuia fiind egală cu 224.9 m, măsură rezultată prin scăderea a 285,79135 degete piramidale din latura Piramidei-Keops din Egipt. La fel de ciudat este faptul că diferenţa dintre înălţimea marii piramide din Bosnia (220,47 m) şi înălţimea Piramidei-Keops (147,8 m) este de 72, 66 m, adică 10 măsuri ale factorului obsesiv. Şi se vede că este o obsesie planetară a atlanţilor de a transmite acest număr, dacă nu cumva un mesaj pt noi.

  Mai multe amănunte pe un blog al meu la adresa: https://biransblogblog.wordpress.com/ unde cei interesaţi pot afla cum este definit acest număr ciudat 285,79135.
  Mai demonstrez acolo că cei care au construit piramidele erau posesori de tehnologie, deoarece multe numere înscrise în monumentele lor sunt constante fundamentale. Una din ele, pe care eu o numesc constanta gravitodinamică de cuplaj şi o calculez din sistemul solar, apare înscrisă în înălţimea Piramidei- Keops (5813 degete) sau în raza Sanctuarului Mare rotund al dacilor care măsoară 14,78 m adică 581,3 degete piramidale, etalon folosit şi de geto-daci.

  Problema e complexă în cazul piramidelor, şi acel vârf găsit de arheologi şi prezentat mai sus, nu este un vârf de piramidă. Acel vârf este piesa esenţială a unei piramide pt ca ea să devină funcţională. Spre exemplu, vârful Piramidei-Keops este plasat pe orbită în jurul pământului. Da, e vorba despre cunoscutul satelit de cristal despre care scria Pavel Coruţ prin anii 90. Despre el a vorbit şi Enoh, care l-a văzut în timpul unui periplu cosmic plimbat de „copiii cerurilor” şi l-a numit „piatra unghiului”. Aceste informaţii pot fi găsite în cartea „Mesajul atlanţilor” (care îmi aparţine) şi poate fi găsită la Biblioteca Naţională.

  Toate aceste construcţii străvechi răspândite pe întreg pământul conţin informaţii avansate (chiar şi masa Galaxiei cu precizie mai mare decât estimările astronomilor de azi), iar coerenţa dimensională şi unitatea de numere transmise arată că ar putea fi vorba despre un mesaj adresat civilizaţiei noastre. Şi nu este un salut peste timp, ci un avertisment despre anumite perioade catastrofice care se repetă ciclic.

  Numai bine.

 2. cetățeanul tulburat // 17 octombrie 2017 at 21:21 // Răspunde

  Trăim în epoca minciunii, pentru că minciuna este ridicată în slăvi pe planeta asta…piramidonul se înghițea la răceală…bucata respectivă de granit nu a văzut piramida…

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii