Noutăți

Așa arăta harta ideală a României Mari în 1919. Astăzi, s-au dat directive de sus ca la sărbătorirea centenarului să nu se folosească harta României Mari

Ministerul Culturii a emis o recomandare cu privire la organizarea Centenarului în care cere, nici mai mult nici mai puțin, ca organizatorii să NU FOLOSEASCĂ HĂRȚI CU ROMÂNIA MARE, să nu folosească sintagma ROMÂNIA MARE, și să nu se poziționeze TERITORIAL (află mai multe aici: http://www.cunoastelumea.ro/razboiul-din-jurul-centenarului-unirii/). Totul ca vecinii noștri care ne-au furat din teritorii să nu se simtă lezați. Desigur, ei consideră, probabil, că trebuie să ia această atitudine lașă și slugarnică din rațiuni diplomatice.

De ce se tem aceștia? De adevăr, de îndreptarea greșelilor istoriei. Pentru că aleșii noștri din toate partidele nu au nimic din anvergura unui Mihai Viteazul, a unui Ștefan cel Mare, Tudor Vladimirescu sau Mihai Eminescu. Și atunci se tem de orice, inclusiv de aceste hărți pe care care cei care trăiesc în țara asta ar trebui să le cunoască:

regatul romaniei

Harta ideală a României Mari la 1919:

Harta-Romaniei-Mari

harta 1919


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii