Noutăți

Așa arată Colorado ZH2, cea mai nouă mașină de teren a armatei americane. Ce caracteristici speciale are? Video

  •  
  •  
  •  

Americanii de la General Motors au prezentat cea mai nouă mașină care va intra în dotarea armatei Statelor Unite ale Americii. Chevrolet Colorado ZH2 este o maşină de teren electrică, echipată inclusiv cu o celulă de combustie pe hidrogen, care poate fi folosită ca o sursă suplimentară de energie. În ciuda dimensiunilor sale uriașe, are o înălțime de 1,8 metri și o lățime de 2 metri, vehiculul este extrem de silențios, lucru ce le va conferi militarilor un avantaj important mai ales în misiunile de supraveghere și ambuscadă.

Potrivit celor de la General Motors citați de Daily Mail, vehiculul masiv stă pe niște pneuri de 98 de centimetri, are o suspensie personalizată pentru a permite trecerea peste orice tip de teren și va intra în dotarea armatei de anul viitor.

masina3

masina2

Aceste capacități pe care le are ZH2 deschid o gamă largă de aplicații viitoare ce vor schimba cu siguranță fața vehiculelor aflate în dotarea armatei”, se arată în comunicatul emis de companie.

În realizarea proiectului, care a durat doar un an de zile, General Motors a făcut echipă cu inginerii Centrului de Dezvoltare și Inginerie al armatei SUA.

Acesta este al doilea vehicul din acest an pe care compania îl realizează strict în scop militar.

sursa: dailymail.co.uk

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii