Noutăți

Așa arată Certificatul de deces al lui Mihai Eminescu! Câtă lipsă de respect…

  •  
  •  
  •  

Articol preluat din bilunarul CERTITUDINEA (disponibil în toată țara, în chioșcurile de ziare, sau în magazinul LUPUL DACIC, deschis în Centrul Vechi al Bucureștiului, pe strada Smârdan nr 28): Așa arată Certificatul de moarte al lui Mihai Eminescu! Nu este un simplu act oficial care constată cu smerenie dispariția   uneia dintre cele mai înalte și sublime gândiri ale omenirii, este cea mai revoltătoare ofensă adusă spiritualității și identității românești. Este o rușine națională, o Golgotă pe care vom sta răstigniți pe vecie; acest monstruos certificat de moarte însumează crucificarea întregului neam. Martorii care semnează documentul sunt doi analfabeți anonimi, vârsta lui Mihai Eminescu este scrisă greșit, totul duce la o conspirație politică împotriva celei mai înalte conștiințe ale națiunii române. Plecăciune, Părinte și Voievod al Limbii și Culturii Române, să nu ne ierți niciodată, noi suntem vinovați de înfrângerea ta!

P.S: Textul Certificatului: „REGISTRUL STAREI CIVILE/ PENTRU MORȚI/ Nr. 2935/ din anul una mie opt sute opt zeci și nouă luna iunie zioa șepte spre zece _____ ora două spre zece meridiane. – Act de moarte a Dlui MIHAIL EMINESCU de patru zeci și trei ani, poet, necăsătorit născut în Comuna Botoșeani fiul decedatului Mihail Eminovici alte amănunte nu sa putut luoa. _____ decedat la cinci spre zece corent ora trei antemeridiane, în casa din strada Municipală ____ Nr. 14 Suburbia Doamna Bălașea. Martori au fost: Dl. IORDACHE MUNTEANU – de ani trei zeci ____ de profesie servitor, din acel spital. ____ și D. ION ȘTIRBU __ de ani două zeci și cinci de profesie servitor din strada aceiași Nr. 14 din acel spital ____ cari au subscris împreună cu noi acest act dupe ce li s’au cetit, ___ Cazul morții s’a constatat de noi prin doctoru verificator Dlu ȘUTZU _____ care a și liberat certificatul cu Nr. 161. Făcut de noi NICOLAE HAGI STOICA fiu consiliar al comunei Bucuresci și ofiicar de stare civilă. Martori n’au știut subscri”.

Laurian Stănchescu

Certificat deces-1

certitudinea 6

Căutați nr 6 al ziarului CERTITUDINEA în toate chioșcurile de ziare din țară și la magazinul LUPUL DACIC din Centrul Vechi al Bucureștiului, pe strada Smârdan nr 28

 


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii