AIM radionica curs online

Noutăți

Artă, migală, măiestrie: incredibilele figurine pentru torturi create de către un chinez

Zhou Yi este un cofetar chinez care, pe bună dreptate, a fost numit „Regele zahărului”, în țara sa de origine. Dacă privim creațiile sale, nu va fi greu să înțelegem de ce i-a fost atribuit acest supranume. Pentru că Zhou Yi poate obține aproape orice formă imaginabilă, folosindu-se de ingrediente aflate la dispoziția oricărui cofetar care se respectă.

Figurinele cu aspect uman pe care le crează talentatul artist chinez par să fie, mai degrabă, bibelouri de porțelan, decât decorațiuni comestibile pentru torturi. Acum, Zhou Yi se află printre cei mai talentați decoratori de torturi din China, dar și din lume, fiind recunoscut ca atare după ce a câștigat anul trecut trei medalii de aur și două medalii de bronz la International Cake Competition.

figurina 2

figurina 3

Printre creațiile sale se numără reprezentări ale unor elemente ale culturii chinezești și ale artei tradiționale, inclusiv o figurină minunată care o înfățișează pe Wu Zetian (prima și singura femeie care a reușit să ajungă la conducerea puternicei împărății a Chinei). Figurina ce o reprezintă pe împărăteasa ce a domnit în secolele VII-VIII a fost confecționată cu o incredibilă grijă pentru detalii.

Unele elemente care intră în alcătuirea decorațiunilor sau figurinelor pentru torturi necesită o muncă extrem de migăloasă, datorită dimensiunilor foarte mici. De pildă, florile ce au împodobit părul împărătesei Wu Zetian au avut doar câțiva milimetri în diametru.

tort

Realizarea unor astfel de opere de artă nu este ușoară nici măcar pentru o persoană cu experiența și talentul lui Zhou Yi. Incredibilele decorațiuni sunt rodul unei munci anevoioase care, nu de puține ori, exclude reușita de la prima încercare. Altfel spus, la modelarea unei figurine perfecte se ajunge, adesea, după un lung șir de erori, de încercări nereușite. Unele figurine pe care talentatul cofetar le-a realizat pentru International Cake Competition au fost refăcute de opt ori, până la obținerea rezultatului dorit de către maestru. Desigur, nu s-ar putea ajunge la un grad de măiestrie din care să rezulte asemenea creații vecine cu perfecțiunea fără o mare doză de… perfecționism!

figurina tort

Sursa: www.odditycentral.com

Autor: Tomi Tohaneanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii