Noutăți

Artă creată cu ajutorul nuielelor. Uimitoarele creații ale lui Patrick Dougherty

Artistul Patrick Dougherty, originar din Carolina de Nord, a câștigat aprecierea lumii întregi datorită împletiturile din nuiele cu forme uriașe, unele și de 8-9 metri, pe care le realizează. Lucrările sale sunt temporare, asta datorită naturii materialelor utilizate care se descompun după un an sau doi din cauza intemperiilor.

Patrick este absolvent de studii post-universitare în domeniul administrării spitalelor şi a sănătăţii, și a început să studieze istoria artei şi sculptura la Universitatea din Carolina de Nord.

Combinând abilităţile de tâmplar cu dragostea pentru natură, a început să realizeze din nuiele aceste minunate lucruri pe care cei mai mulți le consideră adevărate opere de artă.

Prima creație a fost chiar propria sa casă. Adunând crengi căzute, pietre şi cherestea veche, Dougherty a construit o vilă, în care încă locuieşte cu soţia şi fiul lor. De altfel, casa îi este singura realizare care a rezistat în timp.

De-a lungul ultimilor treizeci de ani, artistul a construit peste 230 de lucrări, atât pe teritoriul Statelor Unite cât și în Scoția, Belgia sau Japonia.

patrick-dougherty-16 patrick-dougherty-142 patrick-dougherty-112 patrick-dougherty-102 patrick-dougherty-92 patrick-dougherty-82 patrick-dougherty-62 patrick-dougherty-52 patrick-dougherty-42 patrick-dougherty-22 patrick-dougherty-710

sursa: amusingplanet.com/


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii