Noutăți

Arsenie Boca și “fenomenul Prislop”. Numărul pelerinilor este la fel de mare ca al turiștilor de pe litoralul românesc!!!

Marele monah ortodox proorocise la un moment dat că va fi mai aproape de credincioși după moartea sa, iar “fenomenul Prislop”, care se amplifică de la un an la altul, pare să confirme promisiunea părintelui.

Deși conducerea Bisericii Ortodoxe nu pare să dorească canonizarea celui mai iubit duhovnic român (unul despre care mărturiile a mii de oameni spun că manifesta puteri miraculoase, fiind înzestrat cu multe haruri), credincioșii ortodocşi îl consideră cel mai mare sfânt pe care l-a dat ortodoxia românească recentă, iar prezența lor la mănăstirea Prislop, într-un număr uriaș, confirmă acest lucru.

Practic, în minivacanța de 1 mai, mănăstirea Prislop din județul Hunedoara, locul în care se odihnesc rămășițele pământești ale lui Arsenie Boca, a fost vizitată, conform poliției, de 95.000 de oameni, aproape cât numărul turiștilor (100.000) care au ajuns în aceeași perioadă pe litoralul românesc.

prislop

Numărul pelerinilor este atât de mare încât autoritățile județene nu fac față situației. De altfel, deși acest fenomen se anunța încă de acum câțiva ani, când în anumite momente veneau și 20.000-40.000 de pelerini, consiliul județean Hunedoara s-a trezit abia acum să aloce bani pentru lărgirea șoselei și crearea mai multor locuri de parcare. Că așa-i în administrația locală românească – dacă nu le iese și lor ceva, de ce să se obosească?!…

Fenomenul Prislop și forța spirituală a părintelui Arsenie Boca nu sunt lucruri care pot fi ignorate! Indiferent de ce pot să spună scepticii, pentru omul care vizitează mănăstirea și mormântul acestuia, cu sufletul deschis, par să se deschidă Ușile Cerului. Și când spun acest lucru fac trimitere în primul rând la propria mea trăire sufletească, avută într-o dimineață de Anul Nou când am vizitat mănăstirea. Cu greu poate fi descrisă atmosfera magică și starea de pace, sentimentul că spiritul părintelui este acolo și impregnează întregul spațiu, sentimentul prezenței lui în apropierea ta…

De altfel, fenomenul Prislop se amplifică și datorită evenimentelor neobișnuite și a vindecărilor miraculoase descrise de mulți pelerini, după o călătorie în acest loc, care tind să fie mai numeroase decât mărturiile care vorbesc despre lucrurile ieșite din comun ce se petreceau în apropierea părintelui, atunci când era în viață.

Dar pentru a vă apropia de misterul care îl însoțește pe părintele Arsenie Boca, ar trebui să mergeți într-unul din aceste două locuri: Mănăstirea Prislop, unde părintele și-a trăi o parte din viață și unde îi este  mormântul, sau la biserica din Drăgănescu, județul Giurgiu. Aici, la Drăgănescu veți descoperi misterioasele picturi realizate de Arsenie Boca, picturi care, nu numai că nu sunt conforme cu o serie de canoane, dar anunță, profetic, evenimente viitoare…

Daniel Roxin

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

6 Comments on Arsenie Boca și “fenomenul Prislop”. Numărul pelerinilor este la fel de mare ca al turiștilor de pe litoralul românesc!!!

 1. cosmaploiesteanu // 8 mai 2015 at 17:36 // Răspunde

  nu marea vindeca sufletul ci cel care a suferit prigoana noastra ,iar acum ne iarta ca ,iertarea LUI DUMNEZEU ,este mare si vesnica!!!?

 2. Da, la Prislop e pelerinaj. La Drăgănescu, nu, deşi e atât de aproape de capitală, mulţi nu ştiu drumul. Pentru cei care îşi doresc să ajungă, apar mereu piedici, vizita e amânată. O fi un fel de protecţie a locului. Cei care ajung aici sunt grăbiţi să plece, nu au ochi să privească în jur, să vadă cerul, lacul, locurile pe care le-a privit Sfântul, să îi caute cărările. E minunat de mers pe jos, de la Mihăileşti, cei doi kilometri, într-o zi însorită, de stat pe malul lacului, se vede tot cerul. Şi veţi vedea că se întâmplă multe, chiar dacă aţi mers doar să mulţumiţi pentru tot ce aveţi, nu să cereţi ceva.
  Aici este o filmare în care preotul explică picturile, se poate şi descărca: https://vimeo.com/8197727

 3. Mihaela Elena // 31 mai 2015 at 11:46 // Răspunde

  Trezirea sau iesirea din ,,cireada,, ne ajuta pe noi sa ne urmam calea spre propriul spirit.Pe fiecare.
  Maestrul Luminii Arsenie Boca este aici prezent in LUMINA SPIRITULUI FIECARUI OM , orientandu l spre DUMNEZEU.
  Binecuvantare pentru creatorii acestui site , al emisiunii si al realizatorului ei Daniel Roxin.Ajuta i Doamne pe romani si pe toti oamenii.
  Mihaela

 4. kestiile astea au fost pictate de Arsenie Boca ?

  stranii !

 5. Ana-Andreina // 14 iulie 2016 at 17:39 // Răspunde

  Unii se tin de fițe si de aroganțe pe banii ” babacilor ” , iar acestia din urma se duc sa se roage la …Boca la Prislop ,tragand speranta ca vor scapa de viata asta mizerabila diriguita de escroci, tradatori si de banci oculte deservite de justitie , executori si recuperatori ordinari !

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii