Noutăți

Armata de teracotă a Chinei de acum 2.200 de ani. VIDEO

  •  
  •  
  •  

În 1974, în timp ce săpau o fântână, muncitorii din orașul Xi’an din China au dat peste una dintre cele mai mari comori arheologice din lume: soldați în mărime naturală, din lut, aliniați pentru bătălie. Muncitorii au anunțat autoritățile chineze care au mers în cercetare.  Acestea au găsit mii de soldați de lut, fiecare având expresii faciale unice și fiecare fiind poziționat după rang. Săpături ulterioare au adus la lumină săbii, vârfuri de săgeată și alte arme, multe într-o condiție foarte bună.

Soldații se află pe coridoare subterane. Pe unele coridoare sunt aliniați cai din teracotă, iar în spatele lor sunt vizitii din lemn. Armata din teracotă, așa cum este cunoscută, este parte dintr-un mausoleu creat pentru a-l însoți pe lumea cealaltă pe primul împărat al Chinei, Qin Shi Huang Di. Mai mult de 700.000 de muncitori au lucrat la proiect, care a fost finalizat în 209 Î.e.n. Arheologii estimează că mormântul ar putea avea aproximativ 8000 de statui, dar totalul nu se știe exact.

Săpături experimentale au dovedit că în mormânt se mai află statui de dansatoare, muzicieni și acrobați plini de viață, prinși în timpul reprezentațiilor. Dar săpaturile au fost oprite, din cauza condițiilor complexe din interior.

Traducere și adaptare Ancuța Motoianu

Sursa: science.nationalgeographic.com

Sursa foto: http://science.nationalgeographic.com


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii