Noutăți

Ariana Zhao din București s-a clasat pe primul loc la un concurs organizat de NASA

“Ariana este elevă în clasa a X-a la Școala Internațională București și pentru proiectul premiat de NASA a muncit serios câteva luni de zile, timp în care s-a documentat despre protecția împotriva radiațiilor, sistemul închis de agricultură, gravitație artificială, etc. După o cercetare minuțioasă, care a durat câteva luni, Ariana Zhao a scris un eseu de aproximativ 100 de pagini, în care a explicat toate detaliile unei așezări durabile, cu un spațiu de habitat pentru 15.000 persoane”, se arată în comunicatul Școlii Internaționale București.

gethumb.details.phpfoto: ziaruldeiasi.ro

Eleva a obținut locul întâi la concursul NASA Space Settlement Contest, la categoria individual, cu proiectul “Osiris”. Alături de ea, echipa formată din elevii clasei a X-a George Valtas, Filip Gkogkos, Andrei Lu, Nicolas Mantescu și Maria Disli, au câștigat locul trei cu proiectul “Afrodita”.

NASA-594x300

Acest concurs anual este co-organizat de NASA Ames Research Center, San Jose State University și Societatea Spațială Național (NSS) și este dedicat tuturor elevilor până în clasa a 12-a (18 ani), de oriunde din lume. Indivizii, echipele mici de la doi la cinci membri și echipele mari de la șase sau mai mulți membri sunt judecați separat. De asemenea, intrările sunt grupate în funcție de vârstă. Marele premiu este acordat pentru cea mai bună lucrare, indiferent de vârsta concurentului. Elevii creează modele de așezări spațiale și materiale conexe. Acestea sunt trimise la NASA Ames pentru jurizare.

logo

Mădălina Corina Diaconu

surse: settlement.arc.nasa.gov, Școala Internațională București, ziaruldeiasi.ro


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on Ariana Zhao din București s-a clasat pe primul loc la un concurs organizat de NASA

  1. cetățeanul tulburat // 24 martie 2016 at 2:15 // Răspunde

    Asta e treaba, n-ai ce face, ei caută idei și le plătesc , ca apoi să se folosească de ele și să exploreze în continuare, că vorba aia ei sunt jupânii pe planetă…

  2. Unde se poate gasi materialul complet al acestei lucrari? Poza aceea este extrasa din lucrare? Scopul calatoriei este acela de a-si ridica premiul?

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii