Noutăți

Arheologii au descoperit dovezi al primului masacru din preistorie, se întâmpla acum 7 000 de ani

Arheologii de la Universitatea din Mainz, Germania, au descoperit o groapă comună în apropiere de Frankfurt. Descoperirea poate fi dovada unui masacru vechi ce datează de acum aproximativ 7.000 de ani. Aici au fost descoperite 26 de schelete umane din perioada Neoliticului, multe dintre acestea având craniile sparte, sau picioarele rupte, ceea ce arată că persoanele îngropate aici, au fost supuse unor torturi cumplite.

schelet preistoric

“Nu putem spune cu siguranță dacă victimele erau încă în viață în momentul acestor mutilări, dar fiind vorba de o groapă comună, cu rămășițe din aceeași perioadă, tindem să credem că rănile provocate în mod intenționat au fost cele care au dus la decesul acestor strămoși.” notează bioarheologul Christian Meyer, de la Universitatea din Mainz, autor al studiului publicat de National Academy of Sciences, din Statele Unite.

chelet

Vârsta şi sexul trupurilor intrigă şi ele: analizele arată că 13 victime sunt copii, zece dintre ei având vârsta sub şase ani. Cel mai mic avea doar şase luni. Alte rămăşiţe aparţin unor adulţi, însă numai doi dintre aceştia sunt probabil femei. În mod ciudat, lipsesc persoane cu vârste cuprinste între nouă şi 15 ani, ceea ce îi face să creadă pe cercetători, că autorii masacrului au fost membrii unei așezări rivale, care ar fi putu răpi tinerii de care ar fi avut nevoie pentru munci sau canibalism.

Arheologii sugerează că aceste noi dovezi, împreună cu alte două gropi comune, una în Talheim, Germania, cu 34 schelete iar alta în Austria cu 67 de schelete, ce datează cam din aceeași perioadă, pot fi dovezi palpabile ale unor timpuri extrem de violente din perioada Neoliticului în zonele centrale ale Europei de astăzi.

 

sursa: ancient-origins.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii