Noutăți

Arheologii susțin că au descoperit intrarea în orașul legendarului personaj biblic Goliat

Ruinele unei porți masive, ce se crede a fi intrarea în orașul biblic Gath, a fost descoperi în Israel. Potrivit mențiunilor din Vechiul Testament, orașul Gath este locul de naștere a lui Goliat, uriașul războinc înfrânt de micuțul David, cu ajutorul unei prăștii. Se crede că Gath a fost locuit până în secolul IX î.Hr., de către filistini, dușmani ai israeliților, în acea perioadă.

Știm că Gath era un oraș foarte mare înainte de secolul al- X i.Hr., poate cel mai mare oraș din regiune în acea perioadă.”, a declarat Maeir, unul dintre arhelogii ce au făcut descoperirea.  “Aceste fortificații monumentale demonstrează cât de mare și de impunător era acest oraș.Cei mai mulți cercetători cred că Gath a fost asediat și distrus de regele Hazael,regele Aramului, în 830 î.Hr.

goliat

Porțile au fost descoperite în situl arhelogic Tell Es-Safi. Și tot aici, cercetătorii au mai descoperit obiecte din fier, un templu și mai multe fragmente ceramice specifice culturii filistine.

Din cauza sistemul de fortificații rămas de-o parte și de alta a porții, arheologii cred că vor avea nevoie de mai multe luni pentru a putea scoate la suprafață toată construcția, momentan fiind vizibilă doar partea superioară.

 

sursa: http://www.livescience.com/51737-goliath-city-gates-uncovered-israel.html


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii