Noutăți

Arca lui Noe a fost reconstruită la dimensiuni biblice de o organizație creștină din America

 •  
 •  
 •  

Arca lui Noe a fost reconstruită la o dimensiune apropiată de cea specificată în Biblie de către un grup de creștini din statul american Kentucky, notează BBC. Arca are 150 de metri lungime, 26 metri lățime și o înălțime de 15 metri, fiind principala atracție din parcul tematic numit „Răspunsurile în Geneză”.

Din momentul inițierii sale în anul 2010, proiectul care a înghițit 100 de milioane dolari a stârnit nenumărate controverse. În primă etapă autoritățile locale au vrut să stimuleze lucrările printr-un ajutor de 18 milioane de dolari, însă în urma nenumăratelor proteste venite din partea oamenilor de știință americani, care au declarat că arca nu reprezintă nimic din punct de vedere educațional, sprijinul a fost retras.

4t4t4t carca4 carca3 carc2

” Practic, aceasta barcă este o biserică pentru copiii fără educație științifică. Cei care au făcut-o mint despre știință“, a declarat un profesor local sub protecția anonimatului. Grupul religios crede că Dumnezeu a creat totul, inclusiv dinozaurii, însă nu în urmă cu 65 de milioane de ani cum susțin oamenii de știință, ci în urmă cu 6.000 de ani, iar dispariția lor este strict legată tocmai de potopul biblic.

Controverse au apărut și după deschiderea parcului de săptămâna trecută. Organizația creștină este acuzată de discriminare, angajând personal numai după ce aplicații au semnat o declarație prin care își arată dragostea și credința față de Dumnezeu și toleranță zero față de homosexualitate, considerată de aceștia, un păcat extrem de grav. Organizația „Răspunsuri în Geneza” estimează că parcul lor tematic va atrage aproximativ două milioane de vizitatori în primul an.

cara5 arca1  ewtww

t6565

sursa: bbc.com

sursa: amusingplanet.com/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

34 Comments on Arca lui Noe a fost reconstruită la dimensiuni biblice de o organizație creștină din America

 1. Si o sa se inchine la ea zicand ca pamantu-i plat! Umilitor!

 2. un oarecare // 12 iulie 2016 at 20:52 // Răspunde

  Cat de gunoaie pot sa fie asa numitii ,, oameni de stiinta ,, adica atunci cand autoritatiile locale doresc sa sprijine un asemenea proiect , sar de fund in sus ca , Nuuu !!! dupa ce proiectul e finalizat si se fac angajari , hp iar cu proteste ca de ce nu se angajeaza si homalai ?
  Alt aspect , in ce priveste existenta dinozaurilor , adica ei au dreptul la a avea o parere cand si cum au trait acele vietuitoare , insa creationistii nu au dreptul de a avea si ei opinia lor …mi-e greata sa mai citesc afirmatii
  ,, stintifice ,, ale celor care au stramosii prin copaci sau pe fundul oceanelor ( caci inca nici ei nu stiu precis unde ii au )

  • The Morning Star // 14 iulie 2016 at 2:48 // Răspunde

   Asa numiti “oameni de stiinta” au inventat pc-ul de pe care scri, curentul care il uitlizezi, telefonul care iti suni parinti, masinile care strabat pamantul, si multe altele, tu ce pula mea ai inventat sugati-vo? Ai iesit din gaura ma-ti si ai facut ochii si te-ai gasit mare destept sa spui ce e bine si ce nu, religia ce a realizat in toti ani de existenta, poti sa imi dai un exemplu palpabil? Sti ce e culmea? Ca nici macar nu ai citit biblia aia si rasuni mare si tare ca esti credincios, si ca Dumnezeu exista.
   Desteaptate ca te ingroapa popi tai de viu si nici nu ai sa sti de ce ai trait .

  • “Alt aspect , in ce priveste existenta dinozaurilor , adica ei au dreptul la a avea o parere cand si cum au trait acele vietuitoare , insa creationistii nu au dreptul de a avea si ei opinia lor …mi-e greata sa mai citesc afirmatii”
   Dragule, își oamenii de știință susțin cu dovezi opinile…

   • Sandor Szekelyhidi // 16 iulie 2016 at 10:51 // Răspunde

    A nu se confunda ‘adevarata stiinta’ cu ‘stiinta pe nedrept numita stiinta’.
    Toti oamenii de stiinta adevarati incepand cu Newton si pana la Einstein au crezut in Dumnezeu.
    A nu se confunda de asemenea ‘CREDINTA IN DIFERITE RELIGII chiar asa-zis crestine care-si impun diferitele politici numite doctrine chiar daca ele sunt contrare scripturii cu ‘CRESINTA IN CUVANTUL LUI DUMNEZEU’ care are puterea nu doar sa-ti curateasca mintea ci si inima.
    Cel mai bun exemplu in acest sens este chiar comentariul tau care arata cat de mult se poate degrada atat mintea cat si inima omului care-si neaga Creatorul’ ajungand sa se comporte ‘ca niste dobitoace fara minte’.. ‘batjocorind ceea ce nu cunosc’..2 Petru cap 2 vs 12 ..
    Biblia este infailibila chiar si in domeniul adevarurilor din domeniul psihiatriei.
    .. Nebunul zice in inima lui ‘Nu este Dumnezeu!’ PSALMI 14 Cap.1 vs 1.

 3. cetățeanul tulburat // 12 iulie 2016 at 22:35 // Răspunde

  Noe ăsta a fost un fel de Popeye…A construit singur arca, a adunat singur toate animalele le-a urcat singur pe vas, salvând astfel toate speciile…oare avea carnet de marinar?! Cu ce hrănise oare animalele?! Întrebări pot fi multe.
  Povestea asta… e pentru copii…realitatea e că nimic nu mișcă pe planeta asta fără religii și biserici…
  Mi-aduc aminte pe vremea lui Ceașcă, aveam o singură biserică în cartier,iar acum sunt 5!!!

 4. Nu,nu!Stati linistit d-le Ungureanu!Nu este nici pe departe o idee ciudata!Scindura si cuie pot sa cumpere…potop n-au de unde!

 5. Stau si ma intreb? De unde a avut Noe 100 de milioane de dolari ca sa-si construiasca o arca?

 6. Si sa înțeleg ca Noe a fost până la polul nord si a venit atâtea zile apoi cu doi pinguini după el? Sau a trimis un porumbel sa-i anunte, iar ei au stiut singuri drumul spre arca…

 7. Mai,apa asta este buna la multe.Dar are doua fete;una corecta ,cealalta incorecta.Trebuie intotdeauna sa faci mari eforturi pentru a pluti si a tine botu’pe fata corecta.Animale,a?Cel mai pacatos ,,caric”,ar fi spus Jean Bart.,,…anul trecut am aruncat peste o mie de boi in mare cind ne-a prins furtuna la Capul Matapan(cam pe aici…)”As fi fost curios cum s-ar fi descurcat Taica Noe macar cinci minute cu hoarda de potai infuriate sau panicate in largul marii!:).Mai,Arca-i la locul ei.Nu o putem misca noi de acolo!

 8. De ce nu te intrebi cum stiu păsările sa meargă în ţările calde…. Le dai tu busolă ???? Si ursilor le pui tu alarma sa se duca sa hibernez….sunt multe minuni pe pământ care ochiu fara Dumnezeu nu ved…. Animalele asculta vocea Creatorului… Omul……..

 9. cetățeanul tulburat // 14 iulie 2016 at 0:51 // Răspunde

  #ady# Cred în ce văd, în ce aud și pe ce pun mâna, nu pot să mă rog la pereți pictați sau obiecte…iar regiile, după cum observi, sunt prea multe pe planetă, nu știu care e cea adevărată?! 😉
  Apropo, imaginează-ți că ajungi să trăiești pe o altă planetă, la fel ca asta, doar că ești singurul om de pe ea…o să te sinucizi dacă nu ai biblie sau biserică?

 10. Dar tu ce ai face daca ai ramanea singur pe alta planeta doar cu biblia,te-ai sinucide ??? 🙂

 11. Dionisie Valentin Emmy // 14 iulie 2016 at 10:15 // Răspunde

  Fake aşa-zisa arca lui Noe,Nu era aşa Nava lui Noe,,era o nava cu 3 etaje,,, ,,,,,,,,„Relatarea biblică este o versiune prescurtată şi prelucrată a relatării originale Sumeriene&Akkadiene…..Potrivit relatărilor din textele sumeriene, ”Noe a luat la bordul navei sale mostre de ADN ale tuturor fiinţelor vii, animale,reptile,păsări, insecte şi plante. cabina navei era plină cu eprubete în care se găseau mostre de ADN; Relatarea akkadiană arată de asemenea limpede că Marele Potop nu a fost rezultatul căderii unor ploi torenţiale. se descrie un întuneric profund, acompaniat de izbucnirea unor vânturi extrem de puternice, care creşteau în intensitate din minut în minut, distrugând clădirile şi rupând barajele şi şanţurile de irigaţii. Unele săpături arheologice efectuate indică faptul că ceea ce este privit ca Marele Potop a fost, de fapt, o catastrofă la nivel planetar – cu toate că nu fiecare parte a lumii s-a aflat sub apă. NÁVĂ, nave, s. f. 1. O navă este o construcție plutitoare de dimensiuni superioare unei ambarcațiuni (de exemplu vaporul), având formă, rezistență structurală, calități nautice și echipament care să-i permită navigația și utilizarea în transporturi de mărfuri și pasageri, în scopuri militare sau pentru agrement, cercetare științifică, lucrări tehnice etc., prin propulsie proprie. O navă poate ajunge într-o situație (de eșuare sau naufragiu) în care este imposibil de a naviga mai departe.Vehicul construit, amenajat și echipat pentru a pluti și a se deplasa pe (și sub) apă, în scopul efectuării transporturilor de mărfuri sau de oameni, executării unor lucrări tehnice etc.; vas. 2. (Adesea urmat de determinări) Aeronavă; spec. aeronavă pentru zborurile extraterestre. 3. Naos. – Din fr. nave, lat. navis, it. nave. ,ÁRCĂ árce f. Vas mare cu pânze, folosit, în trecut, la transport. ◊ Arca lui Noe corabia legendară a lui Noe, supraviețuitorul potopului biblic. /<lat., it. arca

 12. Foarte tare ideea. Creationismul este demonstrat si sustinut de enorm de multe dovezi din toate domeniile. Comunitatea stiintifica laica o combate cu ura nu cu dovezi.

  • ce ai fumat frate?!

   daca e sustinuta… te invit sa faci o arca de acele dimensiuni care sa pluteasca si in care sa ai 2 exemplare din fiecare specie! nu ma intereseaza cum o faci(poti folosi tehnologia), nu ma intereseaza cum aduci animalele… ma intereseaza sa respecti timpul si dimensiunile… si animalele respective sa supravietuiasca 40 de zile…

   hai sa te vad! si da stiu… este imposibil! da tu crezi asta… pentru ca a fost demonstrat creationismul…
   de cine a fost omule demonstrat?! va mintiti singuri!

   PS: sa cauti cu cine a facut ala cinstit de la sodoma si gomora copii ca sa vezi cat de morala e biblia! (Hint: cu cele 2 fiice ale lui)

 13. Vad ca multi atei (cel putin asa se cred ei, dar in realitate doar isi dau cu parerea pe un domeniu e care nu il inteleg si ii depaseste) isi exprima parerile critice despre arca. Eu zic sa va mai documentati putin apoi sa vorbiti, iar cand vorbiti, asigurati-va ca gura e conectata la creier.
  http://www.christiananswers.net/q-eden/edn-c013.html

 14. Carianopol // 15 iulie 2016 at 1:53 // Răspunde

  Potopul “biblic” nu e biblic, este un mit al umanitatii care, ca orice mit, transmite sub forma unei povesti, un adevar ce trebuie inteles intuitiv. Miturile nu se refera la evenimente istorice, ci la evenimente ce tin de calea cunoasterii. Mitul potopului, alaturi de multe altele, facand parte din zestrea de cunoastere ezoterica a umanitatii, a fost furat de evrei si pus in biblie alaturi de celelalte, construind o pseudoistorie pentru un “dumnezeu” al lor.

  • 1 – DOVEDESTE ca este polibila existenta acestei arci! adica o barca de acelste dimensiuni, din lemn, care sa reziste 40 de zile pe apa cu niste mii de animale si cu provizii pentru acestea. sa te vad!
   2 – eu am citit: biblia, teoria evolutionista (inclusiv aparitia vietii), ceva fizica, despre big-bang. te rog sa imi spui tu cate din cele enumerate mai sus le stii ca sa iti permiti sa imi spui mie ca “isi dau cu parerea pe un domeniu e care nu il inteleg si ii depaseste”. Eu iti garantez ca ma pricel la acest domeniu de 10 ori mai mult ca tine … caree ghici ce?! iti dai cu parerea!
   3 – fix asta pot spune despre tine! eu cred in DOVEZI! in lucruri palpabile… tu crezi in povesti!

   PS: te rog sa imi permiti sa fiu sceptic cu privire la un site care se numeste “christiananswers.net”. Eu nu am citit “atheistnews” eu citesc carti de stiinta! e o diferenta!

 15. bravo celor ce au contruit Arca ! e super proiect. cu asta a inceput ERA de dupa potop, si acesta este semnul ca suntem la SFIRSITul EREI umanitatii! Dumnezeul in care majoritatea nu cred vine foarte curind sa incheie istoria lumii acestea degrdate de pacat.numai cei care crezut si au facut ce spune
  Biblia vor avea Viata Vesnica.

 16. andrei stamate 1985 // 16 iulie 2016 at 1:01 // Răspunde

  seamana la capac sus exact cu o nava de trasnport cereale din zilele noastre :)))

  • tehnic vorbind era de dupa potop a inceput cu incest…

   intrebare simpla: de unde stii ca bibilia este corecta si nu coranul?! nu legendele olimpului s.a.m.d.
   daca erai arab, acum erai convins de veridicitatea coranului!

   PS: ai citit biblia?! o sa ai mari surprize… in principiu o sa aflii ca hittler si-o ia grav in materie de crime de la “preabunul” dumnezeu! daca biblia este adevarata, ar trebui sa accepti ideea ca cel mai prolific criminal in serie al tututor timpurilor este dumnezeu!

 17. Citiți în continuare și Epopeea lui Ghilgameș: “Corabia lui Utnapishtim și Potopul cu apă”. Prin cercetările făcute am aflat că potopul acesta, ar fi avut loc, cu o mie două sute de ani inainte de potopul din vremea lui Noe:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Utnapishtim

  Utnapishtim (Akkadian) este un personaj în Epopeea lui Ghilgameș. Din istoria acestuia aflăm, că datorită neascultări omului de Dumnezeu, a răutăți mare și a păcatului din lume, Dumnezeul Enki și zeii din mitologia sumeriană, s-au supărat pe oamul creiat și a hotărât ca să nimicească: toți oameni, toate animalele, toate pasările și toate târâtoarele. Pentru a prezerva totuși viața pe pământ, Dumnezeul Enki ia cerut neprihănitul Utnapishtim, ca să-și abandoneze munca și posesiunile sale și să construiască o navă gigantică, dupa dimensiunile si caracteristicile date de el. După terminarea corăbiei, Dumnezeul Enki i-a spus lui Utnapishtim, ca să-și aducă în corabie: familia, rudele și meșteri care au lucrat la construirea iei. Deasemenea ia poruncit, ca să aducă in corabie câte o pereche din toate animalele, din toate pasările și din târâtoarele de pe pământ și să le bage în corabie.

  Epopeea lui Ghilgames este un poem epic din Mesopotamia antică, aparținând culturii sumero-babiloniene. Aceasta este cea mai veche scriere literară păstrată a umanității, datând de la începutul mileniului al III-lea î.Hr. Scrierile s-au păstrat, lacunar, pe 12 tăblițe de lut ars, în biblioteca regelui asirian Assurbanipal de la Ninive. Epopeea lui Ghilgames și istoria lui Utnapishtim cu potopul și Arca de salvare, a fost scrisă în anul 2500 BCE, cu o mie două sute de ani înainte de Moise și de potopul Biblic cu Arca lui Noe. Manunscrise din Epopeea lui Ghilgameș, le veți putea găsi (copiate și traduse) în mai multe limbi, prin bibliotecile mari sau chiar și pe internet, iar tăblițele de lut pot fi găsite acum în colecția British Museum din Anglia. Ce ni se pare foarte interesant este, că un concept foarte asemănător ne este reflectat și-n povestirea biblică cu Arca lui Noe. Din nefericire, asemănările mari și micile deosebiri a devenit foarte evidente și greu de ignorat.

  Aici este o listă mai extinsă cu asemănările și deosebirile celor doua istorii:
  1) Atât Dumnezeul zilelor noastre, cât și Dumnezeul Enki (Ea) și zeii din mitologia sumeriană, cu toate că au fost la diferențe de mii de ani unul față de altul, fiecare au decis ca să distrugă omenirea din aceleaș motive, din cauza stricaciuni și a păcatului din lume (Geneza 6:5-7).
  2) Pentru a realiza aceasta, un om neprihănit a fost găsit în ambele cazuri. Acești oameni deosebiți au fost Utnapishtim și Noe. Pentru a se prezerva și conseva viața pe pamânt, fiecăruia i sa poruncit ca să construiască câte o corabie.
  3) Amândoi au primit ordin direct de la Dumnezeu (fiecare de la Dumnezeul lui) de a construi aceste corăbii de salvare.
  4) Ambilor li sa dat măsuri exacte pentru construirea corăbiei.
  5) Ambele corăbii erau uriașe și se puteau încărca pe ele greutăți imense.
  6) Atât lui Noe cât și lui Utnapishtim li sa cerut, ca în corabie să aducă un număr limitat de oameni și câte o pereche din toate speciile de animale, din toate pasările și din toate târâtoarele de pe pământ.
  7) Ambele Corăbii a avut o singură ușă și o singură fereastră.
  8) In ambele cazuri, o ploaie foarte mare a inundat tota suprafață pămâtului cu apă, acoperind chiar și cei mai înalți munți din acele vremurii (Geneza 7:11).
  9) În cazul lui Noe aflăm, ca ploaia a ținut 40 de zile și 40 de nopți (Geneza 7:12), iar în cazul lui Utnapishtim, inundațiile au fost doar de 6 zile și 6 nopți.
  10) În ambele cazuri, toate fapturile și tot ce avea suflare de pe fața pământului au fost nimicite cu desăvârșire, cu excepția celor din corabiile de salvare (Geneza 7: 21-23).
  11) În ambele cazuri, după ce ploaia sa oprit 3 păsări zburătoare, (Corbul și porumbei) au fost eliberate pentru a găsi teren uscat pe pământ (Geneza 8:6-12).
  12) După ce apele s-au retras, ambele corăbii s-au oprit pe câte un munte foarte înalt. In cazul lui Noe, Corabia sa sa oprit pe Muntele Ararat (Geneza 8:4); iar în cazul lui Utnapishtim Corabia dânsului sa oprit pe muntele Nisir. Acești munți fiind doar la 300 de kilometri distanță unul de celălalt.
  13) În ambele cazuri la ieșirea din corabie, atât Noe cât și Utnapishtim au adus sacrificii și jertfe de mulțumire, fiecare dumnezeilor lor (Geneza 8:20).
  14) Atât Dumnezeul lui Noe cat și zeii lui Utnapishtim, au fost foarte mulțumiți de lucrarea făcută și de sacrificiile și jertfele aduse (Geneza 8:21).
  15) Pentru reușita acestei mari lucrări, Atât Noe cât și Utnapishtim au fost binecuvântați și răsplătiți de Dumnezeii lor. Lui Noe și fiilor săi, li sa dat în stăpânire pământul și toate viețuitoarele de pe el (Geneza 9:1-3); Lui Utnapishtim și nevestei sale, li s-au dat nemurirea și un loc deosebit împreuna cu zeii în Împărăția Cerurilor.
  16) În cele din urmă, atât Dumnezeu lui Noe cât și zeii lui Utnapishtim au promis, că nu vor mai distruge omenirea prin potopul cu apă niciodată (Geneza 8:21-22).

  Ce ziceți fraților, citind cele doua istori și asemănările greu de ignorat dintre iele, să fie oare doar o coincidență? Este posibil, ca doi dumnezei diferiți și în timpuri diferite, să decidă că să distrugă omenirea din aceliași motive, folosind exact aceiași pedeapsă și aceiași metodă de salvare? Haideți să fim realiști, ne vine forte greu ca să credem, că cei care au scris cartea Genesei cu o mie două sute de ani mai târziu (Moise sau cine a scris-o), nu au auzit sau nu au citit și istoria lui Utnapishtim din Epopeea lui Ghilgameș? Iar dacă au auzit de ia și-au ignorat-o, scriind sau copiind aceleași întâmplari cu lux de amănunte (crezând că versiunea veche nu se va mai găsi niciodată), ce ne spune noua toate acestea despre Biblia noastră? Nu cumva potopul cu apa nu a avut loc niciodată, iar inspirațiile în scrierea acestor povestiri nu au fost însuflate de nici un Dumnezeu? Studiind și alte cărți din trecutul antic aflăm, că în afară de Corabia lui Noe și Arka lui Utnapishtim, la sute sau chear mii de ani diferență, am găsit alți doi eroi ai secolelor trecute, care și iei așa ca și Noe și Utnapishtim, fiecare au avut de-a face cu câte un potop cu apă, și la porunca Dumnezeiilor lor, au construit fiecare câte o corabie, pentru a prezerva și conseva viața pe pamânt. Numele acestora sunt Atrahasis si Ziusudra. Daca le v-ețti pune numele in Google î-i veți găsi foarte ușor pe internet. Cei care cunoașteți și limba engleză, le v-ți putea citi foarte ușor manunscrisele. Citindule v-eți realiza foarte repede, că și acestea sunt foarte asemănătoare, cu conținutul istoriei cu Arca lui Noe. Tragedia mare este, că dacă v-eți studia atenți și alte manunscrise din trecutul antic, v-eți găsi și multe alte scrieri de genul acesta, care sunt foarte asemănătore și greu de ignorat cu multe alte istorii din Biblia noastră, atât din noul testament cât și din vechiul.

 18. Nina Chioibasu // 1 iunie 2019 at 21:33 // Răspunde

  “Va rataciti! Pentru ca nu cunoasteti nici Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu.
  Bine a zis Domnul Isus.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii