Noutăți

Arborele Vieții. Copacul care supraviețuiește de 400 de ani singur, în mijlocul deșertului

  •  
  •  
  •  

Stând singur în inima desertului, la sute de kilometri depărtare de orice sură de apă sau de o altă plantă, „Copacul Vieții” din Bahrain a devenit treptat în ochii oamenilor un simbol al naturii și al vieții. O dovadă în plus că viața poate continua în ciuda tuturor obstacolelor. Dincolo totuși de aceste cuvinte motivaționale, un mister planează asupra acestui copac. Cum de reușește să supraviețuiască în asemenea condiții? Bătrân, cu o vârstă de 400 de ani, copacul a uimit biologii și oameni de știință, de ani de zile, și chiar dacă au venit cu mai multe teorii, nici una nu pare să stea în picioare. Unii sugerează faptul că rădăcinile sale sunt înfipte foarte adânc în sol, astfel încât ajunge la mai multe surse de apă subterană, însă nimeni nu a fost în măsură să dovedească acest lucru.

Arborele este situat la o distanță de 2 kilometri de muntele Jebel Dukhan, pe vârful unei dune de nisip. Misterul supraviețuirii sale în astfel de condiții dure a dat naștere mai multor legende locale. Nativii sunt convinși de fapul că pomul este cu adevărat Copacul Vieții, fiind binecuvântat de însuși Enki, zeul Sumerian al apei, și este cel mai probabil o rămășiță din Grădina Edenului.

Copacul, cunoscut sub numele Sharajat-al-Hayat de către arabi, a continuat să crească în ciuda condițiilor extreme, ajungând în prezent la 9,7 metri înălțime.

copac4 copac3 copac2 copac1

coapc5

sursa: odditycentral.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

2 Comments on Arborele Vieții. Copacul care supraviețuiește de 400 de ani singur, în mijlocul deșertului

  1. Asta pana o sa vina cineva cu un camion si o sa-l striveasca „din greseala” la fel ca si cazul celui mai singuratic copac din lume!

  2. “Stând singur în inima desertului, la sute de kilometri depărtare de orice sură de apă sau de o altă plantă” … – Nu in totalitate adevarat.
    O simpla cautare pe Google Earth releve faptul ca sunt sute de PLANTE pe langa copac. Va rog fiti mai atenti si nu mai aruncati articole de dragul click-urilor. Incepeti sa semanati cu tabloidele bucurestene.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii