Noutăți

Arabii au de gând să cucerească… planeta Marte. Ei demarează Proiectul Marte 2117 iar în 2021 vor trimite o sondă spațială către „planeta roșie”!

Emiratele Arabe Unite au anunțat lansarea unui nou și ambițios proiect, prin care ar urma să fie întemeiate colonii umane pe Marte, în următorii 100 de ani. Existența proiectului „Marte 2117” a fost dezvăluită la începutul acestei săptămâni de către șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, conducătorul Emiratelor Arabe Unite, care a spus că oamenii visează demult să ajungă pe alte planete și că Emiratele Arabe Unite vor susține eforturile internaționale, pentru preschimbarea acestui vis în realitate.

c

Intențiile arabilor sunt dintre cele mai serioase! Emiratele au investit deja 5,4 miliarde de dolari în agenția spațială pe care au înființat-o acum 3 ani și pe care o vor un echivalent pan-arab al Agenției Spațiale Europene. Ei lucrează astăzi în colaborare cu agențiile spațiale ale Franței și Marii Britanii.

b

Prima misiune pe Marte organizată de către Emirate pe planeta Marte este programată să fie lansată peste patru ani. Va fi prima sondă trimisă de către arabi în spațiu. „Proiectul Marte 2117” va debuta cu o echipă de oameni de știință proveniți din Emiratele Arabe Unite, ulterior fiind cooptați și participanți din alte țări.

d

În următoarea perioadă vor fi efectuate studii legate de modalitățile prin care s-ar putea călători către „planeta roșie” mai rapid, precum și despre modul în care vor fi asigurate trebuințele de hrană și de energie ale oamenilor ajunși pe planeta vecină. Ambițiosul proiect a fost anunțat în Dubai, la World Government Summit.

marte

Autor: Tomi Tohăneanu

Sursă: www.independent.co.uk

Imagini: www.independent.co.uk


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on Arabii au de gând să cucerească… planeta Marte. Ei demarează Proiectul Marte 2117 iar în 2021 vor trimite o sondă spațială către „planeta roșie”!

  1. N-am înțeles. E unii care vrea să trimită o sondă-capcană pe Marte, sau cum?!

  2. Grea scoala valisor

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii