Noutăți

Arabia Saudită va începe în această lună construcția celei mai înalte clădiri din lume

Dubai-ul deține în acest moment supremația celor mai înalte, scumpe și extravagante construcții din lume. Însă regiunea va avea un nou concurent puternic și asta pentru că vecinii din Arabia Saudită plănuiesc să construiască cea mai înaltă clădire din lume. Turnul care va purta numele de Jeddah Tower și a cărui construcție începe în această lună va avea circa 1 km înălțime, peste 80 000 de tone de oțel și 157 de etaje. Potrivit constructorului, va fi gata în 2020 și va costa circa 1,23 de miliarde de dolari.

turn gigant 1

Cu această afacere, vom ajunge cei mai mari dezvoltatori imobiliari din lume. Ne vom îndeplini obiectivul de a crea un centru urban de clasă mondială, care oferă un stil de viață avansat și asta pentru că Jeddah ar putea deveni ușor un reper pentru a atrage oamenii din toate categoriile sociale, cu servicii complete și cu o multitudine de facilități”, a declarat Mounib Hammoud, Chief Executive Officer al companiei Jeddah Economic.

turn gigant 2

În prezent cea mai înaltă clădire din lume este Burj Khalifa. Zgârie-norul din Dubai măsoară 828 m înălțime și a costat 1,4 miliarde de dolari. Construcția sa a început în toamna lui 2004 și a fost inaugurat oficial la data de 4 ianuarie 2010. Totuși, în cazul acestei construcții, planurile inițiale ale investitorului au fost date peste cap, și asta deoarece din cele peste 900 de apartamente de lux pe care le avea clădirea, la finele primului an doar 100 erau închiriate în ciuda discount-urile succesive pe care proprietarii imobilului le-au făcut. Chiriile pentru un apartament cu o cameră au scăzut la 1.800 – 1.900 de dolari pe lună, de la 3.000 inițial, în timp ce un apartament cu două dormitoare a scăzut la 4.300 de dolari pe lună, de la peste 7.000 cât se cerea la început.

turn gigant 3

Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu

sursa: cnn.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii