Noutăți

Apelul generalului Mircea Chelaru: Este revoltătoare ”abilitatea” administratorilor acestei țări de a se descotorisi de tot ce este originar românesc

 •  
 •  
 •  

Către, Primarul oraşului Alba Iulia, Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia, Preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, Departamentul ”Centenar” din cadrul Guvernului României, Toţi cetăţenii  Albei Iulia, capitala Marii Uniri a românilor.

În numele tuturor trăitorilor din toate colţurile locuite de români care în aceste zile ridică rugăciune de pomenire Voievodului Martir Mihai Viteazul, vă aducem salutul nostru de frăţietate şi de dreaptă credinţă. Şi mai aducem Laudă lui Dumnezeu că ne-a îngăduit în marea Lui bunătate să trăim şi să ne bucurăm împreună de rodul lucrării prea vrednicilor noştri înaintaşi, Întemeietori de Ţară.

În urmă cu 418 ani Mihai Voievod Viteazul a ridicat din umilinţe Neamul Românilor Transilvăneni, cu conştiinţa luminată de Credinţa în Dreptatea lor, în Libertatea lor, în Demnitatea lor, aşa cum de altfel s-a scris în toate cronicile vremii şi  mult timp după aceea.

Ridicând barda Eliberării către Cer, El a trecut brâul Munţilor Carpaţi de două ori şi a încins cu acelaşi Steag pământurile vechii Dacii.

Intrarea glorioasă dar şi primirea sa triumfală în Cetatea Alba Iulia este reperul istoric de căpătâi al demnităţii şi conştiinţei naţionale a oricărui român. Acest moment nu a fost oferta imperiilor şi nici rodul întâmplării ci recompensa divină pentru jertfa de secole a unui Neam Ales, împlinită în cele din urmă în anul 1918!

Acest moment nu trebuie uitat niciodată ci dimpotrivă, trebuie scrijelit în memoria fiecărei generaţii, în veacul vecilor!

De aceea vă cerem, cu condescendenţă dar imperativ, ca imediat să se instituie Marele Ceremonial Alegoric de Intrare Triumfală a lui Mihai Viteazul în Cetatea Alba Iulia desfăşurat săptămânal în ziua şi la ora istorică coincidentă. Acest Ceremonial să intre în atributul permanent al Ministerului Culturii şi IDENTITĂŢII NAŢIONALE şi susţinut după cum este firesc de toate autorităţile locale şi centrale convergente.

Dacă în forturile cetăţii austriece de tip Voban, din rațiuni motivate comercial, astăzi se practică spectacolul schimbării gărzilor cu salve de tun, reactivând memoria a unui imperiu opresor al naţiei române, este firesc şi obligatoriu ca în Centenarul Marii Uniri să fie recuperată Autenticitatea Istorică, Demnitatea Românității şi Suveranitatea Naţiunii Române.

Este obligaţia dumneavoastră instituţională dar şi de conştiinţă a propriei identităţi să instituiţi acest moment simbolic!

General(r) dr. Mircea Chelaru,
Vicepreședinte al Ligii Culturale pentru Unitatea Românilor de Pretutindeni


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

1 Comment on Apelul generalului Mircea Chelaru: Este revoltătoare ”abilitatea” administratorilor acestei țări de a se descotorisi de tot ce este originar românesc

 1. Vali Breazu // 6 august 2018 at 6:15 // Răspunde

  Sunt de loc din judetul Alba cu mama moata si tata de pe valea Sebesului. Am mai citit articole in care se reprosa faptul ca alba-iulieni elogiaza prea mult un trecut care a asuprit romanii prin ceea ce desfasoara zilnic uitand cat de mult au avutde suferit romanii asupriti. Netraind acele vremuri e normal sa nu am resentimente. In schimb am aflat de ce acele asupriri ne-au ajutat pe noi ardelenii sa fim cine suntem . Si nu e numai mandria de a fi ardelean. E o stare care nu o intelege decat cel nascut din stramosi cu ADN asuprit. Am stat odata de vorba cu un nene bucovinean de asemenea aflat sub asuprire austro-ungara( dementionat faptul ca Austria poarta toata vina , Ungaria nefiind in stare de a se conduce de aceea s-a aliat Austriei)care imi spunea cata diferenta exista intre ei , cei aflati sub asuprire austriaca(conducere) si cei din asazisa Moldova libera.Ca de la cer la pamant.Nu mai insist. Vreau doar sa subliniez ca asuprirea austriaca atat de evident elogiata azi in Alba-Iulia consider ca este binemeritata deoarece ea ne-a educat si format in spiritul si demnitatea corectitudinii,disponibilitatii la effort, dorintei de a iti depasi conditia,etc. Altfel nu am mai fi fost ardeleni.
  De aceea vreau sa spun ca initiativa Dumneavoastra este unul din cele mai bune lucruri pe care le-am putut auzi anul acesta. Sa dovedim ca nu deageaba se afla unde se afla statuia calare a lui Mihai Viteazul. Si se poate continua cu Horia ,Closca si Crisan; sa ma ierte domnul meu professor de istorie Afrapt dar nu imi aduc aminte daca a avut cumva si Avram Iancu ceva de a face direct cu Alba_iulia. Ideea e ca plecand de la sugestia Dumneavoastra se pot gasi multe alte aspecte romanesti ce pot fi din plin orchestrate pentru beneficiul tuturor ,legate de Balgrad, incorornarea regelui Ferdinand;am citit tot la voi pe site ;ca istoria pe care am invatat-o noi la scoala nu se potriveste… Multumesc domnule general!!! Vali.
  Va multumes

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii