Noutăți

Apa îmbuteliată poate fi acidă și vă poate deteriora dantura

Este cunoscut faptul că băuturile carbogazoase, berea și cafeaua sunt rele pentru dinții noștri. Spre deosebire de acestea, apa îmbuteliată părea inofensivă. Doar că medicii stomatologi din Marea Britanie au pornit o campanie de avertizare susținând faptul că unele dintre cele mai populare branduri de apă îmbuteliată au niveluri de pH periculoase care ne pot afecta dantură.

“Consumul de apă acidă vă poate afecta dinții”, avertizează dr. Eunjung Jo de la Astor Smile Dental: „Structura danturii noastre începe să erodeze la un nivel de pH de 5,5, deci este mai bine să evităm orice băutură cu un pH mai mic de 5,5. Daunele aduse dinților dumneavoastră cresc proporțional cu timpul petrecut în timp ce beți o băutură. Astfel, dacă că petreceți 30 de minute în fața unei cafele, aceasta vă va dăuna mult mai mult dantura decât dacă ați savura băutura în doar 10 minute”.

Medicul a mai adăugat faptul că apa îmbuteliată nu este mai rea pentru dinți decât sucurile, berea sau cafeaua însă ar trebui să ne ferim cât de mult putem și de acele ape îmbuteliate cu un pH de 5,5 sau mai mic, asta dacă nu dorim să avem probleme cu dantura și să ne întrebăm mai apoi care o fi fost cauza.

sursa: http://www.dailymail.co.uk/health/article-4782672/Bottled-water-acidic-erode-tooth-enamel.html

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii