Noutăți

Apa cu sare încarcă telefoanele mobile. Video

Un nou încărcător portabil pentru telefoanele mobile utilizează sare și apă pentru a reîncărca smartphone-uri! A fost prezentat prima dată anul acesta la Mobile World Congress din Barcelona și Consumer Electronics Show din Las Vegas de către proiectanții din Suedia.

Încărcătorul numit Jaq, nu are nevoie de conectare la o rețea de curent electric, deoarece folosește cartușe de unică folosință pentru a genera energie. Acest lucru se datorează faptului că energia provine de la un Card care este fabricat din apă și sare. Acest Card se adaugă într-un dispzitiv special care se conectează în locul încărcatorului obișnuit și printr-o reacție chimică ce produce hidrogen, începe încărcarea cu energie. Timpul necesar este aproximativ același cu cel folosit de o priză de alimentare normală. Ca mărime este cel mai mic încărcător realizat până acum.

2FAF918D00000578-3379067-Swedish_developers_have_created_the_world_s_smallest_fuel_cell_a-m-17_1451494301175Reacțiile chimice și producerea de hidrogen este considerată de unii clienți drept periculoasă, însă proiectanții noului încărcător îi asigură pe utilizatori că este o reacție chimică completă, realizată în condiții de siguranță.

“Accesibilitatea la încărcarea mobilelor este critică pentru toată lumea, iar cererea de soluții pentru telefoanele mobile, tabletele și aparatele de fotografiat este în creștere,” a declarat Björn Westerholm, CEO al companiei producătoare a noului încărcător Jaq. “Reducerea dramatică a mărimii atât a combustibilului cât și încărcătorului permite dispozitivului să fie mai subțire, astfel încât să se potrivească bine în interiorul unui buzunar, de exemplu. Acest lucru face cu adevărat energia disponibilă ori de câte ori este nevoie de ea”.

fuel-cell-charger2-650-80

traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu

surse: bbc.com, dailymail.co.uk

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on Apa cu sare încarcă telefoanele mobile. Video

  1. Decat sa cumperi un asa dispozitiv mai bine iti confectionezi unul.
    S-a umplut you tube-ul de astfel de solutii si d-aia au iesit si baietii repede cu ceva, ca sa ia fata.

  2. Chiar şi un elev de clasa VII-a recunoaşte pilă Volta, cu o mică schimbare a soluţiei acide cu apa sarată. Acel nemaipomenit “cartuş de unică folosinţă” conţine de fapt 2 electrozi, unul de cupru şi unul de zinc, şi care puşi în contact cu soluţia sărată va produce energie electrică. Generarea curentului se face prin consumerea electrozilor, şi de aceea sînt deci de “unică folosinţă”. Ideea “reacţie chimică ce produce hidrogen” este una cît se poate de tîmpită şi de bună seama nici autorul articolului nu a înţeles modul de funcţionare, limitîndu-se doar la a reproduce ca şi maimuţa ce or scris producătorii. Păi ca să produci hidrogen ai nevoie de curent, ca mai apoi hidrogenul să-l combini cu oxigenul din aer într-o pilă de combustie care să producă curent. Este aiurea.
    Şi acuma haidaţi să o luăm şi pe cealaltă cale, pe calea ecologistă: ce facem cu “cartuşele” folosite ? unde le putem arunca ? sînt considerate baterii ? se reciclează ? nu poluează şi mai tare mediul ambiant care şi aşa este foarte poluat ? Nahh că răspunsuri la întrebările astea e mai greu de găsit. Important e să satisfacem setea de noutăţi senzaţionale cu care sîntem mai nou îndopaţi. Ceea ce face şi articolul de mai sus: preluat fără nici cea mai mică înţelegere, nu face decît să încurce şi mai tare cititorii.
    Am citit articole de calitate pe acest blog, aveţi o înalta ţinută tehnică prin informaţiile oferite, mă rog, cu mici scăpări ca şi articolul de mai sus, ceea ce eu o iau ca şi amuzament din categoria “să nu uităm să mai şi zîmbim”.
    Nu dau notă pentru articol, nu se califică pentru nici un fel de notă (nu ar face parte din mulţimea numerelor naturale!).

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii