Noutăți

Anul trecut s-au descoperit 2034 de noi specii de plante. Cât de multe știm oare despre planeta noastră?

  •  
  •  
  •  

Oamenii de știință au estimat că există 390.900 plante cunoscute în întreaga lume. 2034 dintre acestea au fost descoperite anul trecut, ceea ce îi face pe mulți oameni de știință să afirme că încă mai avem multe lucruri pe care nu le cunoaștem despre planeta noastră, despre natura care ne înconjoară.

Profesorul Kathy Willis, director la institutul RBG Kew, a declarat că este foarte important să știm cu exactitate cât de multe specii de plante sunt pe Pământ. Motivul: și cea mai rară plantă din lume este „o piesă fundamentală ce contribuie la susținerea vieții noastre pe această planetă. Și cea ma mică floare ne poate oferi hrană, oxigen și chiar un echilibru al climei noastre”.

Dacă vor să descopere toate speciile de plante din lume, oamenii de știință ar trebui să se grăbească. Potrivit raportului celor de la Royal Botanic Gardens Kew, astăzi 21 % din plantele cunoscute sunt expuse riscului de dispariție, lucru ce duce deja la schimbări climatice, mai mult sau mai puțin vizibile în prezent, însă cu efecte pe termen lung. Dacă un număr atât de mare de plante sunt pe cale de dispariție, câte alte sute de specii necunoscute au dispărut deja, sau sunt și ele pe care de a o face înainte ca noi să le vedem?

Printre speciile noi descoperite în 2015 sunt incluse un copac numit Gilbertiodendron, care poate atinge 45 metri înălțime (găsit în pădurile din Gabon – în Africa de Vest), 90 specii de Begonii și cinci noi specii de ceapă.

dwqdq

sursa: bbc.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu

 

 


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii